Gemeente Pekela


Kort verslag nieuwjaarsbijeenkomst ondernemers Pekela

Donderdag 13 januari was de nieuwjaarsbijeenkomst voor alle ondernemers in Pekela op locatie bij Ron Hazenberg Campers te Oude Pekela. Er waren zoân 115 ondernemers, raadsleden en ook het voltallige college van B&W van de gemeente Pekela was aanwezig. Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

De bijeenkomst werd geopend door Hennie Hemmes, portefeuillehouder Economische Zaken. âDe samenwerking met Oostboog is een positieve ontwikkeling als het gaat om het begeleiden van bestaande bedrijven en het aantrekken van nieuwe bedrijvenâ. Een nieuw bedrijf dat zich binnenkort gaat vestigen in Oude Pekela is de Maaltijdservice Oosterlengte. âEn daar zijn we heel blij meeâ, geeft Hennie Hemmes aan. Â

Â

Vervolgens waren er een aantal sprekers die iets vertelden over het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De heer Joop Siepel ging in op de (preventieve) maatregelen die er genomen kunnen worden inzake diefstal.

Â

Daarna was het de beurt aan het Regionaal Ondernemers Instituut (ROI). De heer Maxim Romashuk van het ROI ging in op de ondersteuning van ondernemers in moeilijke tijden. Ook startende ondernemers kunnen een beroep doen op begeleiding via het ROI, de eerste acht uren van de dienstverlening zijn gratis.

Â

Vervolgens gaf de heer Lo Huls een presentatie over Parkmanagement. Inmiddels is er een parkmanager aangesteld, de heer Erwin de Vries. De parkmanager is de contactpersoon voor de bedrijven t.a.v. collectieve afspraken die er gemaakt worden. Denk hierbij aan het gezamenlijk inkopen van diensten, zoals energie, beveiliging e.d. wat kan leiden tot kostenbesparing.

Â

De gezellige avond werd afgesloten met een praktijkcursus: hoe blus ik een brandje? Daarna was er nog gelegenheid om te netwerken tijdens een warm - en koud buffet georganiseerd door Oscar Lamain van de Snikke. De avond werd rond 21.00 uur afgesloten.

Â

Volgend jaar is het de bedoeling om opnieuw een nieuwjaarsreceptie te organiseren. Misschien bij u op locatie? Bezoekt u ook eens www.oostboog.nl.