Gemeente Eemsmond


Vrijwilligers VVV en molens in het zonnetje

De gemeente Eemsmond organiseert op donderdag 27 januari voor de elfde keer haar jaarlijkse Vrijwilligersdag. Burgemeester en wethouders spreken hun waardering uit voor de vrijwilligers van de twee VVV-kantoren en van de vijf molens die de gemeente rijk is. Vijftig vrijwilligers zijn op de uitnodiging voor een feestelijke bijeenkomst bij De Butler in Uithuizen ingegaan. Burgemeester en wethouders willen hun waardering voor het vrijwilligerswerk extra kracht bij zetten, door samen met de vrijwilligers een deel van de middag mee te helpen en van gedachten te wisselen op de beide VVV-kantoren. Aansluitend krijgt het college een rondleiding op molen `De Liefde' in Uithuizen.

Door de inzet van de 29 vrijwilligers kunnen toeristen en inwoners van de gemeente vrijwel dagelijks terecht bij de VVV. Naast de informatie over de toeristische bezienswaardigheden, helpen de VVV-vrijwilligers met het adviseren van fiets- en wandelroutes, en het verkopen van verschillende artikelen zoals cadeaubonnen en souvenirs. Ook de vrijwilligers van de vijf molens zijn van onschatbare waarde voor onze gemeente. Dankzij hen is nu nog te zien hoe een molen werkt en worden de rijksmonumenten goed in stand gehouden.

De Vrijwilligersdag in Eemsmond bestaat al sinds 2000. In al die jaren zijn in totaal ongeveer 550 vrijwilligers op de uitnodiging van het college ingegaan. Achtereenvolgens zijn de vrijwilligers van Tafeltje Dekje (2000), openbare bibliotheken (2001), verkeersbrigadiers (2002), woonzorgcentra (2003), Culturele Raad, Menkemaborg en Het Hoogeland (2004), speeltuinen (2005), peuterspeelzalen (2006), brandweer (2007), dorpshuizen (2008) en EHBO (2009) in het zonnetje gezet door de gemeente.