Gemeente Valkenburg aan de Geul

Scholieren organiseren âSocial Networks Workshopâ

ZO Limbug logoklein

Op donderdag 27 januari 2011 vindt in scholengemeenschap Sophianum in Gulpen een bijzondere bijeenkomst plaats met leerlingen en raadsleden uit de gemeenten Gulpen-Wittem, Vaals en Valkenburg aan de Geul.

De scholieren gaan de raadsleden op weg helpen in de wereld van nieuwe sociale media zoals Hyves, Facebook en Twitter. Daarna gaan de raadsleden met de scholieren in gesprek over de invulling van de Week van de Jeugd in 2011.

De Week van de Jeugd is een initiatief van de drie samenwerkende gemeenten. Om het evenement te laten slagen worden de wensen en behoeften van de jeugd geïnventariseerd. Bovendien wordt hiermee de participatie en eigen inbreng van de jeugd gestimuleerd. Als de Week van de Jeugd een succes wordt zijn de gemeenten van plan om dit evenement jaarlijks te organiseren. Het initiatief voor een âkennismakingsavondâ met de leden van de gemeenteraden en de invulling van het programma komt van de jongeren zelf.

Na de bijeenkomst van 27 januari zullen ook de leerlingen van het Stella Maris College in Valkenburg aan de Geul actief betrokken worden bij de verdere opzet van de Week van de Jeugd.

Programma Social Networks
19:30 uur Opening
19:40 uur Start workshops
20:15 uur Brainstorm over de Week van de Jeugd 2011 21:00 uur Afsluiting
Â