Gemeente Goedereede


Nationale Gedichtendag in Ouddorp en Middelharnis

Donderdag 27 januari 2011 is Nationale Gedichtendag. Ook op Goeree-Overflakkee worden weer diverse activiteiten georganiseerd: in de Bibliotheek Ouddorp en in Cultureel Centrum Diekhuus in Middelharnis.Het OOGO-dichterscollectief organiseert in samenwerking met Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, vestiging Ouddorp, een poëziewedstrijd voor groep 7 van de basisscholen binnen de gemeente Goedereede.

Het thema van de Gedichtendag 2011 is "Nacht". Maakt de nacht alles tot poëzie? Dat is teveel gezegd, maar in het duister doet de werkelijkheid zich anders aan ons voor. De nacht is vaak aanleiding tot het schrijven van allerlei vormen van poëzie. De kinderen van groep 7 zullen onder leiding van hun leerkracht dit thema verder uitdiepen.

De prijsuitreiking van de gedichtenwedstrijd vindt plaats op donderdagmiddag 27 januari 2011 in de Bibliotheek te Ouddorp. Om 17:00 uur kunnen de kinderen deelnemen aan de PoëziePannenkoekenParty. Als toetje kijken de kinderen met elkaar naar een poëtische kindervoorstelling. Toegangskaarten voor de PoëziePannenkoekenParty en voorstelling ( à EUR 3,50) zijn vanaf heden te reserveren aan de balie in de Bibliotheek, telefonisch (0187) 66 77 44 of via www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.

Foto van de groep OOGO - dichterscollectief

In het Diekhuus wordt 's avonds evenals voorgaande jaren het in samenwerking met het dichterscollectief een poëziefestival gehouden. Het poëziefestival omvat gedichten, muziek en een stamppotbuffet en begint om 19.00uur (inloop vanaf 18.30 uur). De avond begint met een stamppotbuffet. Daarna presenteert Herman Maas een gevarieerd poëzieprogramma dat wordt besloten met een klein concert door Paul Stark. Toegang voor het Poëziefestival bedraagt EUR 8,00 (en zonder dinerbuffet EUR 4,00). Filmhuis Middelharnis vertoont deze avond in haar eigen programmering de Finse film "Gevangenen van de Grond". Reserveren via (0187) 48 24 00 of receptie@hetdiekhuus.nl.