Syntens

Innovatienetwerk Syntens verbind studenten Erasmus aan ondernemers

Creativiteit schept kansen. Kansen om meer uit bestaande markten te halen. Of onverwachte markten aan te boren. Kansen voor nieuwe producten en diensten. Creativiteit kan elke ondernemer helpen om succesvol te innoveren. Vandaar dat 11 ondernemers, uit met name West-Brabant, zich de komende weken laten adviseren hoe creativiteit te bevorderen binnen het bedrijf om te komen tot innovatie. De ondernemers worden daartoe 27 januari gekoppeld aan studenten van de Rotterdam School of Management.
Â
Â
Om creativiteit te benutten voor innovatie is het van belang dat medewerkers in het bedrijf daartoe worden gestimuleerd. Maar vooral dat ondernemers inzicht krijgen in de mogelijkheden. Vandaar dat Syntens ondernemers verbindt aan studenten van de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit in het kader van het programma âCreativity for Innovationâ. Binnen dit programma maken 4e-jaars studenten een analyse van de huidige activiteiten binnen deze ondernemingen. Vervolgens werken deze studenten 7 weken aan een verbeterplan voor ieder bedrijf. Ze doen dat op basis van de nieuwste internationale kennis over het bevorderen van creativiteit in organisaties.

Resultaat
Na 7 weken presenteren de studenten hun bevindingen aan de ondernemers. Met deze aanbevelingen kan het bedrijf aan de slag, waarbij ook Syntens ondersteuning biedt om te komen tot innovatie. Dit is het vierde jaar dat Syntens op deze manier kennis op de Erasmus Universiteit verbind aan ondernemers in het MKB. Syntensadviseurs Fabienne Schoesetters en Angelo Mulder zijn ook dit jaar weer betrokken bij deze aanpak. Angelo Mulder zegt hierover: ââUit de voorgaande jaren is al gebleken dat de deelnemende bedrijven met de resultaten van de analyse aantoonbare innovatieslagen maken. De ondernemers zijn dan ook ieder jaar enthousiast over de inzet van de studenten.''

Bedrijven
De bedrijven die deelnemen zijn afkomstig o.a. uit Oosterhout, Breda, Tilburg en Etten-Leur. De ondernemers zijn actief in uiteenlopende branches zoals zakelijke dienstverlening, metaalbewerking, bouw en logistiek. De studenten gaan zich de komende weken verdiepen in de bedrijfssituatie en van daaruit aanbevelingen doen om creativiteit in ieder bedrijf te bevorderen. Syntens zal ook daarna de ondernemers ondersteunen bij het toepassen van deze inzichten.


---