Gemeente Haaren


Hoofdlijnen Woonvisie gemeente Haaren

logo dorpontwikkelingsplan

Praat mee op 27 januari 2011 !

We bouwen graag de woning waar u naar op zoek bent. Het College van burgemeester en wethouders besloot daarom tot het vaststellen van een nieuwe Woonvisie in samenspraak met belangengroeperingen. Om een goed beeld te krijgen van uw woonwensen hielden we een enquête onder iedereen die staat ingeschreven voor bouwgrond. Ook spraken we met veel partijen die op de woningmarkt actief zijn. Graag bespreken we de resultaten met u en de leden van de gemeenteraad. U bent hiervoor van harte welkom op 27 januari!

Woonvisie

Een Woonvisie geeft inzicht in de actuele vraag naar en het aanbod van woningen en de woningbouwplannen die in voorbereiding zijn. Centraal staat hoe we willen bereiken dat vraag en aanbod op de woningmarkt, ook in de toekomst, zo optimaal mogelijk op elkaar worden afgestemd. De gegevens uit de dorpsontwikkelingsplannen dateren van eind 2007. Op dat moment speelde de economische en financiële crisis nog niet. Duidelijk is dat de crisis ook grote gevolgen heeft voor de woningmarkt. Naast het actualiseren van gegevens is ook draagvlak onder betrokkenen van groot belang. Voldoende aanleiding om een nieuwe Woonvisie voor te bereiden.

Thema-avond

De resultaten van de enquête zijn bekend. We spraken met vele partijen, onder meer woningcorporaties, projectontwikkelaar, makelaar, bank, klankbordgroepen, ouderen en jongeren. Dit leverde veel bruikbare informatie op. Voordat we de Woonvisie gaan schrijven, willen we tijdens de bijeenkomst eerst de hoofdlijnen op basis van de enquête en de gesprekken aan u presenteren. Vervolgens bespreken we een aantal stellingen in groepen. De avond besluiten we met de mogelijkheid om aan elkaar vragen te stellen.

De avond vindt plaats op donderdagavond 27 januari 2011 in het gemeentehuis van Haaren en begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Vervolg

We verwachten in april de concept-Woonvisie voor de inspraak ter inzage te leggen. Eind juni willen we de Woonvisie ter vaststelling aan de gemeenteraad aanbieden.

Meer informatie?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Astrid Goijaarts van de Afdeling Ontwikkeling. Zij is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0411) 62 72 63 (maandag tot en met donderdag) en via e-mail a.goijaarts@haaren.nl