Gemeente Den Haag

Poëzie op Pootjes trapt af met Kees van Kooten

Gepubliceerd: 18 januari 2011 Laatste wijziging: 19 januari 2011

Op donderdag 27 januari (Nationale Gedichtendag) vindt 's avonds in de Centrale Bibliotheek de aftrap plaats van de derde editie van Poëzie op Pootjes.

Tijdens deze avond, die ook plaatsvindt in het kader van de Nationale Gedichtendag, zijn er optredens van Kees van Kooten, de Règâhs en een flink aantal Haagse dichters. De avond staat in het teken van het gedichteninzamelingsproject Poëzie Op Pootjes, dat in 2011 voor de derde keer plaatsvindt. De bedoeling van dit project is om de Haagse stadstrots in gedichten te vangen.

Haags gevoel

Alle Hagenaars en iedereen met een `Haags Gevoel' worden opgeroepen dat Haagse gevoel in dichtvorm te uiten. Bij de twee eerdere edities leverde dat ongeveer 250 respectievelijk 500 nieuwe gedichten op, geschreven vanuit alle geledingen van de samenleving.

Slotvoorstelling

Alle gedichten die worden ingestuurd, worden opgenomen in een verzamelbundel die eind mei zal verschijnen. Daarnaast zullen de gedichten in de eerste helft van juni worden gepresenteerd in kranten en op internetsites, op posters in de bibliotheekvestigingen, op radio en tv, en tijdens een aantal voordrachtavonden waarvan de theatrale slotvoorstelling in Theater de Regentes op 18 juni de apotheose is. Deze voorstelling zal in compilatie ook worden uitgezonden door Omroep West. Veel exposure dus voor de Haagse poëzie in die periode. Ter voorbereiding en begeleiding wordt gaandeweg het traject een aantal workshops georganiseerd.

Meer informatie

Tijdens de aftrap kan ter plekke een gedicht worden geschreven. De deadline voor het aanleveren van gedichten is 15 april 2011.

De aftrap van Poëzie op Pootjes met Kees van Kooten, de Règâhs en veel Haagse dichters vindt plaats op donderdag 27 januari 2011, vanaf 19:30 uur in de Centrale Bibliotheek. Entree gratis.

Meer informatie vindt u ook op www.poezieoppootjes.nl