Gemeente Brummen


Eerste besluitvormende vergadering 2011: 27 januari

(Oorspronkelijke publicatie datum: 17-01-2011)

Donderdagavond 27 januari 2011 vindt de eerste besluitvormende raadsvergadering van dit nieuwe jaar plaats. Op de agenda staan zes agendapunten. Vier inhoudelijke onderwerpen komen als bespreekpunt aan bod. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent dus van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Inhoudelijk
Een van de vier inhoudelijke onderwerpen die op de agenda staat is de opheffing van openbare basisschool De Springveer en de samenvoeging met de Cornelis Jetses in Eerbeek. Deze samenvoeging vloeit voort uit de teruglopend leerlingenaantal bij De Springveer. Verder bespreekt de gemeenteraad de kadernotitie Naar een strategisch masterplan voor het middengebied. Dit plan is opgesteld als onderdeel van het project De IJssel-sprong. Omdat verschillende opgaven en maatregelen in dit (midden)gebied samenkomen (watermaatregelen, woningbouw, natuur en infrastructuur), is een specifieke notitie hierover opgesteld. Een ander bespreekstuk op de agenda is de verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2010.

Het vierde en laatste onderwerp waarover de gemeenteraad op 27 januari in debat gaat is de rapportage met resultaten van de bestuurskrachtmeting. In december 2009 besloot de Brummense gemeenteraad om gebruik te maken van het aanbod van de provincie Gelderland om de bestuurskracht van de gemeente in beeld te brengen. In 2010 heeft dit onderzoek plaatsgevonden. Zo is er bijvoorbeeld een profielschets van de gemeente opgesteld en er hebben vijf afzonderlijke kwaliteitsdebatten plaatsgevonden met college, raad, maatschappelijk middenveld, medeoverheden en management & ondernemingsraad. Naast de algemene conclusie dat er in Brummen een goede balans is tussen de ambities en de mogelijkheden om hieraan invullen te geven, geeft het rapport ook een zevental concrete aanbevelingen.

Stukken raadplegen
Vanaf vrijdagmiddag 21 januari kunt u de vergaderstukken raadplegen en downloaden via deze website. Ook liggen er voor belangstellenden vanaf dan exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis en de dependance in Eerbeek.

Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de ge-meenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmogelijkheden bij de fora zijn echter verruimd.