Vereniging FME-CWM


+ Contact

---

Seminar

Hightech in China: kans en bedreiging?

Datum: 27 januari 2011
Locatie: High Tech Campus, Eindhoven

Op 27 januari 2011 organiseert FME in samenwerking met het High Tech Systems Platform (HTSP) een belangrijke bijeenkomst voor bedrijven uit de hightech industrie die (meer) zaken willen doen in of met China en/of Hong Kong.

Steeds meer Europese bedrijven doen zaken met China. Vaak is daarbij ongewild sprake van technologieoverdracht naar Chinese instanties en bedrijven. Dit leidt tot oneerlijke concurrentie, wat een bedreiging vormt voor de concurrentiepositie van onze bedrijven. In China, maar mogelijkerwijs ook in Europa en elders. Daarnaast is steeds vaker sprake van overnames door Chinese (overheidsgefinancierde) bedrijven. Nederlandse bedrijven en overheid lijken in deze kwestie nog onvoldoende positie te kiezen. Tegelijkertijd valt de marktpotentie en groei van China ook voor de Nederlandse industrie niet te negeren. Hoogste tijd om te bepalen hoe we de kansen van China optimaal kunnen benutten en goed beslagen ten ijs komen om potentiële bedreigingen te ondervangen.

Speciale bijeenkomst

Om die reden organiseren FME en het HTSP een speciale bijeenkomst voor bedrijven uit de technologische industrie. Met als doel bedrijven optimaal te informeren over de huidige problematiek (bedreigingen) en het gesprek aan te gaan over mogelijke oplossingen en kansen in China en Hong Kong.

Programma

Onder leiding van FME-voorzitter Jan Kamminga belooft deze bijeenkomst op de High Tech Campus te Eindhoven een zeer interessante sessie te worden. Allereerst zal er worden ingegaan op, voor de industrie relevante, wetgeving zoals Intellectual Property Rights (CMS Derks Star Busmann) eigendomsrechten en belastingwetgeving (KPMG).

Daarnaast zullen twee gerenommeerde lidbedrijven van het High Tech Systems Platform hun praktische ervaringen en inzichten over en in China toelichten. Daarbij zal het Hong Kong Science & Technology Park een beeld schetsen van de interessante mogelijkheden die Hong Kong kan bieden voor engineering en R&D én hoe Hong Kong ook als springplank kan dienen naar mainland China. Voorafgaand aan de paneldiscussie zal Dhr. Simon J. Evenett (www.evenett.com), Professor of International Trade & Economic Development , als internationaal gerenommeerd deskundige op onder meer het gebied van Level Playing Field, EU en WTO beleid en ontwikkelingen, een bijdrage leveren die u gegarandeerd aan het denken zal zetten.

Tijdens de paneldiscussie en aansluitende borrel is er uiteraard ruime gelegenheid om ook bedrijfsspecifieke vragen te behandelen en de actuele discussie over de kansen en bedreigingen van China voort te zetten.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar dio@fme.nl onder vermelding van `High Tech China 27 januari' en uw volledige contact- en factuurgegevens. Deelnamekosten bedragen EUR 115,- p.p. voor FME-leden en EUR 165,- p.p. voor niet-leden.

Locatie en tijdstip

Het Conference Center op de Strip van de High Tech Campus te Eindhoven. Ontvangst vindt plaats vanaf 13.30 uur, het programma vangt aan om 14.00 uur, vanaf 17.30 uur heeft de aansluitende netwerkborrel plaats.

Meer informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen over deze bijeenkomst? Neemt u dan contact op met FME Internationaal Ondernemen, Bas van Vroonhoven, T (079) 353 12 95.