Gemeente Amsterdam



---

Nanofestival

De kracht van het kleine

22 december 2010
-
Redactie

Melk dat een jaar goed blijft door een speciale verpakking, verf dat met een druk op de knop van kleur verandert en nano-chips in je lichaam die jouw lichaamsfuncties checken en hier informatie over verzenden. Allemaal voorbeelden die door nanotechnologie werkelijkheid worden.

Nanofestival Met nanotechnologie kunnen we nieuwe materialen scheppen en bestaande materie aanpassen. Dat brengt veel voordelen met zich mee op het gebied van onder meer duurzaamheid, gezondheid en communicatie, maar we moeten ook rekening houden met nadelen zoals vervuilende nanodeeltjes en minder privacy door nano-chips. Het Nanofestival is de afsluiting van een project dat twee jaar gelden startte om de maatschappelijk dialoog en daarmee de kennis over de kansen en bedreigingen van Nanotechnologie te vergroten.

Nanosupermarkt

Op het Nanofestival worden alle bevindingen van de afgelopen twee jaar op een toegankelijke en ludieke manier gepresenteerd. Denk hierbij aan een Nanosupermarkt met allerlei verschillende nanoproducten die de markt gaan veroveren, een theatervoorstelling, verschillende laboratoria en diverse workshops. De avond wordt op een feestelijke manier afgesloten. Het volledige programma is te vinden op http://www.nanofestival.nl/.

Wie, wat en waar?

* Donderdag 27 januari 2011, van 19.00 tot 23.00 uur * Science Center NEMO, Oosterdok 2, Amsterdam * Toegang is gratis