Agentschap NL



Industriemiddag 2011: Welke subsidies zijn er nog voor het MKB?

Op donderdag 27 januari 2011 organiseert het programma Milieu & Technologie van Agentschap NL voor de achtste keer de Industriemiddag. Deze middag is bedoeld voor ondernemers uit het industriële MKB en subsidieadviseurs. U krijgt een overzicht van en persoonlijk contact met de mensen achter de programma's die het industriële MKB ondersteunen bij (internationale) innovaties op het gebied van milieu en energie.

Inhoud dag
In persoonlijke gesprekken kunt u uw projecten of ideeën doorspreken met adviseurs van subsidieprogramma's van Agentschap NL en van Syntens. Met dit advies op maat kunt u uw projecten beter laten aansluiten op de subsidieregelingen van Agentschap NL, zodat uw kans op subsidie groter wordt. Daarnaast kunt u korte workshops volgen. De Industriemiddag is bedoeld om in korte tijd kennis te maken met een aantal programma's en organisaties op het gebied van milieu, energie en innovatie. De volgende programma's en organisaties zijn aanwezig:
* MKB (Borgstelling MKB kredieten)
* EG Liaison (Europese subsidies)
* EIA (Energie Investerings Aftrek)
* EOS (Energie Onderzoek Subsidie)
* Eureka (internationaal innoveren)
* Informatiepunt met innovatieambassadeurs
* LIFE+
* MIA\Vamil (Milieu Investerings Aftrek)
* Milieu & Technologie
* MJA (Meerjaren afspraken Energieefficiency)
* NL EVD Internationaal
* 2g@there Syntens
* WBSO
* IWT (Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen) en EEN (Enterprise Europe Network), over Vlaamse ondersteuning van Nederlandse bedrijven in samenwerkingsprojecten.

Programma
13.30 uur
Onvangst, inloop

14.00 uur
Opening: Herry Nijhuis, programmamanager Milieu & Technologie, geeft een overzicht van relevante subsidieprogramma's voor het industriële MKB.

14.30 uur
Praktijkverhaal: Silvan Thus, directeur van Elemetal, vertelt over zijn beweegredenen om duurzaam te innoveren. Zijn project om koper te winnen uit AVI-slakken kreeg dit jaar M&T-subsidie en won de ASN-Wereldprijs.

14.45 uur
Korte pauze

15.00 uur
Parallel:

* Persoonlijk advies: U kunt uw vragen en ideeën voorleggen aan de adviseurs van de hier boven genoemde subsidieprogramma's in een
1-op-1-gesprek aan kleine tafeltjes in de grote zaal. U krijgt gratis advies op maat om uw project een grotere slaagkans te bieden. Daarnaast kunt u zich optimaal richten op de criteria van de verschillende subsidieregelingen.

* Diverse binnenloop-workshops:
Eerste ronde 15.00- 15.45 uur

- Er is meer dan subsidie: kennisnetwerken van MJA en M&T
- Krediet - en garantieregelingen voor het MKB (BBMKB)
- WBSO
Tweede ronde 15.50 - 16.35 uur.

- Subsidiemogelijkheden M&T

- Internationaal innoveren (Eureka, EGL, NL EVD Internationaal):
- Wilt u met buitenlandse partners onderzoek doen en nieuwe producten, technologieën of diensten ontwikkelen? Wilt u nieuwe buitenlandse markten verkennen en betreden?
- In deze workshop "Internationaal Innoveren" bespreken wij een aantal programma's, netwerken en regelingen die u hierbij kunnen helpen en geven we praktische tips.

- Syntens: Business Model Canvas (opzetten en vernieuwen van je businessmodel)

16.35 uur
Borrel

Doelgroep
MKB-bedrijven in de industrie, MKB-adviseurs op het terrein van innovatie, milieu, energie en/of subsidie, brancheorganisaties.

Locatie
Beatrixgebouw, Jaarbeursplein (aan de kant van het station), Utrecht.

Toegangsprijs
Gratis

Contact
U kunt zich via het aanmeldingsformulier aanmelden voor de Industriemiddag. Het aantal plaatsen is beperkt. Heeft u vragen, neem dan contact op met Astrid Hamer, telefoon (088) 60 22 730 of Hetty Raven, (088) 60 22 684 van het programma Milieu & Technologie.

Meer informatie
Aanmeldingsformulier Industriemiddag 2011