Vilans



Congres 'Hoe maken we het hard?' van Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen

Utrecht, 7 december 2010 - Aandacht voor levensvragen hoort bij goede zorg en welzijn voor ouderen. Daar is iedereen het over eens. Maar hoe zorg je dat medewerkers en vrijwilligers deze aandacht kunnen bieden aan ouderen? Dit vraagt om een heldere visie van de organisatie en concrete mogelijkheden voor zorg- en hulpverleners. Daarom organiseert het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen op 27 januari 2011 voor medewerkers van zorg, welzijn- en vrijwilligersorganisaties een inspirerend congres.

Het congres geeft antwoorden op de vraag hoe zorgmedewerkers en
-vrijwilligers in een organisatie aandacht voor levensvragen kunnen realiseren als integrale dimensie van zorg en welzijn. De kosten bedragen EUR 160,- per persoon.

Aansprekende onderwerpen

Tijdens het congres komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

* De waarde van aandacht voor levensvragen voor economische principes als doelmatigheid, productiviteit en effectiviteit.
* Het enthousiasmeren en overtuigen van bestuurders, managers en beleidsmakers over dit thema.

* Het goed toerusten van medewerkers en vrijwilligers.
* De financieringsmogelijkheden.

Inspirerend programma


* Het congres biedt de deelnemers een boeiend programma met:
* inspirerende presentaties van Harry Kunneman (Universiteit voor Humanistiek) en Peter Weyers (Stichting Maat)
* workshops van (ervarings)deskundigen

* advies op maat van experts en deelnemers aan vernieuwende initiatieven

* uitwisseling via de Open Space methode over eigen vragen van de deelnemers

* Dagvoorzitter is Cees Grimbergen

Voor wie?

Medewerkers van zorg, welzijn- en vrijwilligersorganisaties die in hun organisatie het thema levensvragen beter op de kaart willen zetten, zoals leidinggevenden, staf- en beleidsmedewerkers, geestelijk verzorgers, ouderenadviseurs, begeleiders van vrijwilligers, maatschappelijk werkers en cliëntenraden.

Meer informatie

Kijk voor het volledige programma en het online aanmeldformulier op de website van het Expertisecentrum Netwerk Levensvragen en Ouderen (externe link) of neem contact op met het Expertisenetwerk: levensvragen@vilans.nl, telefoonnummer: 030 7892307 (secretariaat).