Ingezonden persbericht


Persbericht Kunstvereniging Diepenheim
5 oktober 2010

Aanstaande zondag om 12.30 uur:
Performance van Chris Baaten en Marianne Theunissen. 'Een choreografie met meubels'.

Zondag 10 oktober voeren Chris Baaten en Marianne Theunissen een performance uit in hun eigen installatie die staat opgesteld in het gebouw van Kunstvereniging Diepenheim aan de Grotestraat in Diepenheim. De installatie maakt deel uit van de tentoonstelling The Agony of a Table and two People.

Het gebouw van Kunstvereniging Diepenheim is door de kunstenaars opgevat als een huis en de installatie als meubels: "boven de zolder met herinneringen, geheimen en overbodigheid, in de kelder verkoeling en diepgang en onbelangrijke associaties en ideeën die geen werkelijkheid worden en op de begane grond de mens in zijn meest heldere momenten, in optimistische voortvarendheid en dagelijks contact met zichzelf, de ander en de dingen, iets tussen meubel en mens in".

In de performance die ze geven gaan ze letterlijk op de dingen (meubels) in door zich erop te concentreren dat dingen, net als mens en dier, naar ons kijken en een eigen energie hebben. Hoe bepalen zij dán ons leven of hinderen ze ons om te bewegen? Op deze manier ontdekten Chris Baaten en Marianne Theunissen al 25 verschillende bewegingen in de ruimte. Dit is "Biosonische Meubeltraining, nummer 2!"

Na de performance vindt er een gesprek plaats tussen de kunstenaars en Hans van de Ban, beeldhouwer en coördinerend adviseur beeldende kunst bij de Rijksbouwmeester.

Entree: E 2,50; E 1,50 voor leden.

De tentoonstelling The Agony of a Table and two People is tot en met zo 31 okt te zien bij Kunstvereniging Diepenheim. In Kunstvereniging Diepenheim zijn, behalve de installatie 'Biosonische Meubeltraining', die bestaat uit tekeningen, fragmenten van meubels en sculpturen, ook video versies te zien van de performance 'Biosonische Meubeltraining'.

Bij Kunstvereniging Diepenheim is een kunstenaarsboek verkrijgbaar dat als mis en scene van de tentoonstelling gelezen kan worden. E 20,-/leden E 15,-