Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 24-08-2010

Politie arresteert twee mannen wegens autodiefstal

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 17.30 uur een 24-jarige man uit Etten-Leur en een 28-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van autodiefstal. Agenten reageerden op een melding over asociaal rijgedrag door de bestuurder van een Seat op de Cornelis Jooststraat. Terwijl ze daarheen reden, hoorden ze via de meldkamer dat de auto als gestolen stond gesignaleerd; de auto was afgelopen weekend ontvreemd in Rijsbergen. De auto en twee inzittenden werden op een parkeerplaats aan de Brusselstraat aangetroffen. Bij het zien van de agenten ging de bestuurder uit Etten-Leur ervandoor, hij kon even later in de Molstraat in een tuin worden overmeesterd. De andere man gaf zich op de
parkeerplaats over. Het tweetal is overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de mannen kort voor hun aanhouding nog een aanrijding hadden veroorzaakt op de Eindsestraat in Dongen. Daarna reden ze gewoon verder.

Bredanaar opgepakt bij Audi met foutief kenteken

BREDA: Een 32-jarige Bredanaar is dinsdagmorgen rond 02.15 uur opgepakt. Hij werd op de Kraanvogel aangetroffen bij een Audi met een Belgische kenteken, terwijl dat kenteken voor een andere auto was afgegeven. Agenten wilden de auto kort daarvoor controleren op de Westerhagelaan in verband met dat foutieve kenteken, maar de bestuurder ging er snel in de auto vandoor. Na een korte achtervolging werd de auto op de Kraanvogel teruggevonden. De Bredanaar die daar in de omgeving werd aangetroffen, had de Audi-sleutels in zijn zak, maar volgens hem had hij ze juist gevonden. De man is in verzekering gesteld; de politie zoekt uit waar de Audi vandaan komt en wat de rol van de verdachte bij het incident is geweest.

Politiehond Juup vindt inbreker onder stapel dekbedden

BAVEL: De politie heeft dinsdagmorgen rond 04.30 uur een 18-jarige man uit Bavel aangehouden. Hij werd aangetroffen op de zolder van een woning aan het Veldpad. De buren hadden de politie gebeld, nadat ze in de woning gerommel hadden gehoord, terwijl de bewoners op vakantie zijn. Agenten constateerden braakschade bij de woning en gingen met politiehond Juup naar binnen. Op zolder pikte Juup een spoor op en uiteindelijk kwam de verdachte onder een stapel dekbedden bij een bed tevoorschijn. De Bavelnaar is meegenomen naar het bureau.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 24-08-2010 13:08 | © Regio Midden en West Brabant |