FloraHolland


Kroontjesestafettestokje van FloraHolland Naaldwijk naar Marjoland

NAALDWIJK, 24 augustus 2010 (persbericht) - Rozenkwekerij Marjoland uit Waddinxveen in de persoon van Joop van de Nouweland heeft gisteren een Estafettestokje van de Kroontjesestafette overhandigd gekregen van FloraHolland Naaldwijk. De rozenkweker ontving het stokje voor de manier waarop hij bezig is met gezondheidsmanagement. Bij Marjoland uit zich dat onder meer in speciale aandacht voor Poolse medewerkers. Het Estafettestokje is een initiatief van de Commissie Werkend Perspectief en is overgenomen door het Werkgeversforum Kroon op het Werk. Met de Kroontjesestafette wil het Werkgeversforum werkgevers die zich actief bezig houden met het voorkomen en terugdringen van verzuim en arbeidsongeschiktheid, opsporen en met elkaar in contact brengen. In het najaar van 2009 heeft de bloemenveiling het stokje gekregen van staalbedrijf Corus.

FloraHolland Naaldwijk heeft vier sierteeltbedrijven, die zich onderscheiden van anderen inzake gezondheidsmanagement, bezocht. Opti-Flor, Bunnik Plants, Van der Hoorn Orchideeën (Ter Aar) en Marjoland besteden allevier veel aandacht aan verzuim, reïntegratie van medewerkers en arbeidsomstandigheden. Alle vier onderscheiden ze zich door een bijzonder laag ziekteverzuim. Bij Van der Hoorn viel op dat het bedrijf erg bezig is met persoonlijke aandacht en coaching. Opti-Flor legt weer de focus op gezondheid, fit zijn en het belang van bewegen. Bij Bunnik Plants ligt de nadruk op de voorzieningen die het bedrijf aanbiedt en die gemodelleerd zijn naar de wensen van het personeel. De keuze van FloraHolland viel uiteindelijk op Marjoland omdat deze kwekerij voor de meest uiteenlopende aspecten aandacht heeft. Het bedrijf voert een goed personeelsbeleid met bijzondere aandacht voor verzuim en reïntegratie. Wat eruit springt is de aandacht die het management geeft aan Poolse medewerkers. Marjoland heeft een eigen uitzendbureau met Poolse medewerkers. Ook zorgt Marjoland voor huisvesting en heeft het bedrijf oog voor de leefomstandigheden van de Poolse medewerkers. Daarom heeft Gijs Kok, vestigingsmanager FloraHolland Naaldwijk, het Kroontjesestafettestokje aan Marjoland overhandigd.

Fotobijschrift: Joop van de Nouweland, directeur van Marjoland in Waddinxveen (links op de foto), ontvangt in gezelschap van zijn medewerkers het Estafettestokje van Gijs Kok, manager FloraHolland Naaldwijk