Ingezonden persbericht


Persbericht

Slagwerkkrant Poll Awards 2010

Hans Eijkenaar gekozen tot beste drummer van de Benelux.

Terry Bozzio 's werelds beste drummer.

Han Bennink All Time Favorite.

Morgen, dinsdag 24 augustus, publiceert Slagwerkkrant, lijfblad voor drummers en percussionisten, de uitslag van haar 26ste populariteitspoll. Lezers van Slagwerkkrant en bezoekers van Slagwerkwereld.com kozen Hans Eijkenaar, bekend van Anouk, Trijntje Oosterhuis, Rodger Hodgson en Gino Vannelli, tot beste drummer van de Benelux, voor Cesar Zuiderwijk (2de) en Kim Weemhoff 3de).

Cesar Zuiderwijk werd gekozen tot beste rockdrummer. Han Bennink won twee Slagwerkkrant Poll Awards, die voor Jazzdrummer Benelux en die voor All Time Favorite Benelux. Martin Verdonk werd verkozen tot beste percussionist.

De titel 'beste drummer ter wereld' mag dit jaar gedragen worden door Terry Bozzio. Hij verwierf in de jaren zeventig bekendheid bij Frank Zappa en bouwde - vooral in Nederland - een carrière op als solodrummer. Afgelopen jaar was hij voor zowel solovoorstellingen (o.a. Paradiso) als voor een tour met Levin, Holdsworth,Mastelotto in de Benelux.

Hans Eijkenaar is een van de meest gevraagde drummers in Nederland. Hij speelde jarenlang met Anouk, en sindsdien bij tal van projecten, zoals Vrienden van Amstel Live. Hij is drummer bij de bands van Gino Vannelli, Roger Hodgson (ex-Supertramp) en Trijntje Oosterhuis, speelt tal van albums in, onder meer die van Van Velzen. Hij is bovendien hoofdvakdocent drums aan het Rotterdamse conservatorium Codarts.

De Slagwerkkrant Poll bestaat uit 32 categorieën.

In de categorie Akoestische Drums werd als beste product van het jaar de Tama Starclassic drumset gekozen.

Slagerij van Kampen werd Slagwerkgroep van het jaar.

De volledige uitslag wordt gepubliceerd in de september-oktober editie van Slagwerkkrant die vanaf 24 augustus in de winkel ligt.

De uitreiking van de Slagwerkkrant Poll Awards vindt plaats op 12 september tijdens het Drumworld Festival in Ittervoort: www.drumworldfestival.nl

============