Politieberichten Gooi- en Vechtstreek



Beelden poging woninginbraak in Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht besteedt aanstaande dinsdag 24 augustus aandacht aan een poging woninginbraak aan de Koningin Wilhelminalaan in Blaricum. Dit vond plaats op donderdag 29 juli 2010.

Blaricum, 23-08-2010 o Op donderdag 29 juli omstreeks 12.27 uur zag de bewoner van een huis aan de Koningin Wilhelminalaan in Blaricum twee jongens in zijn tuin. De bewoner zag hoe de jongens overal aan voelden en bij de terrasdeuren een poging deden in te breken. Dit lukte niet en de jongens gingen weg. Rond 14.00 uur zag de bewoner dezelfde jongens wederom in zijn tuin.

Nu in het bezit van een breekvoorwerp. Ze trachtten opnieuw in te breken maar wederom lukte dit niet. De jongens vluchtten vervolgens weg via de achtertuin. De politie Gooi en Vechtstreek heeft in de omgeving gezocht, maar de verdachten niet meer aangetroffen. Vermoedelijk zijn de verdachten per auto, een SEAT type Leon, in de richting van Amsterdam gevlucht. De auto zou bestuurd zijn door een mogelijk derde persoon.

Signalementen

Dader 1: een blanke man tussen de 25-30 jaar oud met een gezet postuur en een rond/bol gezicht. De man droeg een opvallende Hawaï short, een geruit wit zomerjack, witte gympen en een blauw petje met tekst erop.

Dader 2: een blanke man tussen de 30-35 jaar oud met een stevig postuur en een buikje. De man droeg een opvallende Hawaï short, een donkergekleurd zomerjack en een pet met daaroverheen een capuchon.

In de uitzending worden camerabeelden getoond van de mannen die betrokken waren bij deze poging tot woninginbraak. Mogelijk dat mensen de mannen herkennen.

Getuigen of mensen die meer weten, kunnen contact opnemen via het nummer 0900 88 44. Wie liever anoniem reageert, kan dit doen via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdagavond om 21:50 uur op Nederland 1. De herhaling is woensdagmiddag om 13.20 uur op Nederland 2.