Gemeente Lelystad

Platform bevordert samenwerking buitengebied

Dinsdag 24 augustus 2010

Partijen die belanghebbend zijn in het buitengebied van Lelystad hebben maandag 22 augustus afgesproken een platform op te richten. Dat heeft als doel de communicatie en samenspraak tussen de partijen te waarborgen en om elkaar te informeren over en te betrekken bij ontwikkelingen in het gebied.

Initiatief bij gemeente

De gemeente Lelystad neemt het initiatief voor dit platform. Daarin zullen de Stichting Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO), Eneco Wind BV, vertegenwoordigers van de agrariërs in het buitengebied, provincie Flevoland en de gemeente Lelystad vertegenwoordigd zijn.

Verschillende activiteiten

Het buitengebied van Lelystad is een groot gebied waarin verschillende activiteiten naast elkaar plaatsvinden. Om alle partijen in het buitengebied te informeren over de (toekomstige) plannen voor het gebied, wordt het platform opgericht. De gemeente Lelystad zal de eerste bijeenkomst van het platform organiseren. Op deze eerste bijeenkomst worden door de deelnemende partijen verdere afspraken over de werkwijze van het platform gemaakt.
Ja