FNV KIEM

Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor het Film- en Bioscoopbedrijf niet bij probleemgroep

dinsdag 24 augustus 2010

Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor het Film- en Bioscoopbedrijf hoort niet bij deze pensioenfondsen die volgens de maatregel van Minister Donner moeten korten op pensioenuitkeringen.

Herstelplan levert voldoende resultaat
Begin 2009 heeft het fonds een herstelplan opgesteld. Dit plan is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Dit was nodig omdat ook de financiële situatie van ons pensioenfonds flink verslechterd was. In het herstelplan legt het pensioenfonds uit hoe het weer financieel gezond wil worden. Het herstel van de financiële situatie van het pensioenfonds verloopt volgens dit plan.

Dekkingsgraad 99,6%
Uiteindelijk moet de dekkingsgraad van pensioenfondsen minimaal 105% zijn. De dekkingsgraad geeft aan hoe het pensioenfonds er financieel voorstaat*. Eind juli was de dekkingsgraad van het bpf voor het Film- en Bioscoopbedrijf 99,6%. Dit is zoals beoogd in het herstelplan. Wel heeft het bestuur zich gerealiseerd dat indien het herstel trager zou verlopen dan het herstelplan aangeeft, er aanvullende maatregelen getroffen moeten worden.
Entertainment & Media