Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 24-08-2010

Auto ramt pui

UTRECHT Maandagmorgen 23 augustus reed een bestuurder met zijn auto tegen een pui van een pand aan de Lange Smeestraat.

Rond 10.05 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Lange Smeestraat. Ter plaatse bleek dat een 28-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn auto tegen de pui van een pand was gereden. Voor de aanrijding was de man tegen een vrouw op een fiets aangereden. De vrouw kwam hierdoor ten val en moest voor onderzoek naar het Diaconessenziekenhuis.

Net na de aanrijding probeerde de bestuurder weg te komen. Op aangeven van getuigen wist de politie de Utrechter op de Walsteeg aan te houden. Uit eerste onderzoek bleek dat de man psychisch in de war was. Hij werd voor verhoor en verder onderzoek ingesloten op het bureau. De vrouw kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Het pand liep forse schade op.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Tiberdreef vond maandagmorgen een aanrijding tussen een jogger en een auto plaats. De jogger werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Een 56-jarige man uit Utrecht was omstreeks 09.10 uur aan het joggen in de omgeving van de Tiberdreef. Ter hoogte van de Rotonde gleed de man plotseling uit. Hierdoor kwam hij op de grond terecht en zag een 36-jarige automobiliste uit Utrecht geen kans meer de man te ontwijken. De vrouw reed met haar auto over een deel het been van de jogger. De Utrechter werd overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Getuigen gezocht van vernieling

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van een vernieling aan een auto op de Camera Obscuradreef.

In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 augustus kreeg de politie een melding van een vernieling van een auto, die geparkeerd stond op de Camera Obscuradreef. Ter plaatse troffen de agenten de auto en de eigenaar aan. De auto was fors vernield. Twee ramen waren ingeslagen, alle banden waren lek gestoken en de auto was rondom bekrast. De politie verzoekt getuige(n) zich te melden via 0900 88 44.

Drie mannen aangehouden met nepvuurwapen

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag drie personen aangehouden, omdat zij in een auto zaten waar een (nep)vuurwapen in lag.

Een getuige belde omstreeks 18.15 uur naar de politie, omdat hij op de Hildebranddreef zag dat in een auto drie personen zaten. Eén van de personen had een vuurwapen in zijn hand. De politie ging ter plaatse en trof de auto met de drie inzittenden aan. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen werd het drietal door middel van een uitpraatprocedure uit de auto gehaald. In de auto werd onder de mat van de bijrijdersstoel een zwart nepvuurwapen aangetroffen. De mannen, één van 18 en twee van 19 jaar allen uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aangehouden op gestolen motorscooter

UTRECHT In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 augustus heeft de politie een man aangehouden, omdat hij op een gestolen motorscooter reed. Zijn bijrijder wist te ontkomen maar zijn identiteit is bij de politie bekend.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 00.20 uur twee personen met zeer hoge snelheid op een motorscooter over de Socratesbrug in de richting van het Europaplein rijden. Op het Europaplein negeerde de bestuurder het rode verkeerslicht en reed vervolgens met hoge snelheid over het fietspad van de Beneluxlaan. De achtervolging werd ingezet. Op de kruising Beneluxlaan met de Vasco da Gamalaan stapte de bestuurder af en wilde vluchten.

Na een korte sprint werd de 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. De passagier nam hierop het stuur van de scooter over en reed weg. Ter hoogte van het park Transwijk gooide de man de scooter op de grond en vluchtte weg het park in. De politie kon hem niet meer achterhalen. Zijn identiteit is bij de politie bekend. Uit onderzoek bleek dat de scooter eerder deze maand was gestolen in Vleuten.