Gemeente Best

Bestemmingsplan T-Best Noord

24-08-2010

In het gebied tussen de Rijksweg A2 en de Eindhovenseweg-Zuid wordt het project T-Best Noord gerealiseerd, waarbij de aanwezige bedrijvigheid wordt uitgebreid. Het bestemmingsplan "T-Best Noord" is op 12 juli 2010 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad van Best.

Bestemmingsplan "T-Best Noord"
Het bestemmingsplan beslaat het gebied tussen de Rijksweg A2 en de Eindhovenseweg-Zuid. Het plangebied wordt begrensd door de berm van de Rijksweg A2 aan het noordoosten, de (zuidelijke) berm van de N.C.B. weg aan het zuidoosten en de Eindhovenseweg-Zuid aan de zuid- en noordwestzijde.

Het bestemmingsplan vormt een beheerkader voor de bestaande functies. De bestemming voor het aanwezige benzineverkooppunt, het wegrestaurant en de autoshowroom biedt ruimte voor gewenste ontwikkelingen. Het bestemmingsplan maakt bovendien ontwikkelingen mogelijk voor het omliggende gebied, zoals een bouwmarkt, perifere detailhandel en gemengd bedrijventerrein. Voor de ontwikkellocatie zijn beleidsregels met welstandscriteria opgesteld. Hierdoor krijgt T-Best Noord één uitstraling, met eenheid in onder andere kleur en materiaalgebruik.

Vaststelling bestemmingsplan
Het bestemmingsplan "T-Best Noord" is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemming-
splan, dat vanaf 28 april 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage heeft gelegen. Naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen is het bestemmingsplan op een aantal punten gewijzigd. Ook is een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd in het bestemmingsplan. Hiervoor wordt verwezen naar de Zienswijzen notitie.

Beroepstermijn
Vanaf 25 augustus 2010 ligt het bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Aangezien de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn tegen de wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, naast het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beschikbaarheid bestemmingsplan
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 25 augustus 2010 voor de duur van zes weken ter inzage tijdens de openingsuren van het gemeentehuis bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt de betreffende documenten hieronder downloaden (deze openen als pdf in een nieuw venster):


* Bestemmingsplan T-Best Noord (toelichting en regels)
* Bestemmingsplan T-Best Noord (plankaart)
* Raadsbesluit Bestemmingsplan T-Best Noord
* Nota zienswijze bestemmingsplan T-Best Noord
* Beleidsregels met welstandscriteria

* Verkeersplan T-Best Noord

* Waterhuishoudkundig plan - Eindhovenseweg zuid
* Verkennend NVN-bodemonderzoek Eindhovenseweg zuid
* Verkennend bodemonderzoek -Eindhovenseweg zuid
* Nader bodemonderzoek- Eindhovenseweg zuid
* Onderzoek externe veiligheid bestemmingsplan T-Best Noord Deel A: risicoanalyses

* Onderzoek externe veiligheid bestemmingsplan T-Best Noord Deel B: verantwoordingsplicht groepsrisico

* Quick scan luchtkwaliteit - Eindhovenseweg zuid
* Quick scan flora fauna - Eindhovenseweg zuid
* Advies archeologie inzake ruimtelijke ontwikkeling van de lokatie achter Eindhovenseweg

---