KNHS

Nederland zesde op EK Horseball
24 augustus 2010
Prijsuitreiking EK2010

ERMELO (KNHS) Van 9 tot en met 14 augustus deed Nederland voor het eerst mee aan het EK Horseball in het Franse Saint-Lode. Helaas wisten de Nederlandse debutanten niet te winnen van hun tegenstanders Frankrijk, Engeland en België. Toch waren ruim 1500 toeschouwers getuige van de goede kansen die Nederland creëerde en een aantal ook benutte.

Na afloop toonde coach Andries Verbraak zich zeer tevreden over de inzet van het Nederlandse team. We zijn hier als nieuweling gekomen, zonder een enkele verwachting. Ons doel was om te laten zien dat we als Nederland op termijn ook kunnen meetellen als horseball-natie, en dat doel hebben we meer dan bereikt. We krijgen van alle kanten complimenten over ons spel en de manier waarop we ons hebben voorbereid op dit EK. Dat we niet de beste zouden zijn wisten we natuurlijk, maar we hebben in ieder geval in iedere wedstrijd doelpunten weten te scoren. Ook Annie Polman, van de stichting Promotie Horseball Nederland is erg blij met de resultaten: We hebben Europa laten zien dat we kunnen meekomen met horseball. Dat geeft de sport in Nederland weer een positieve impuls. Voor ons is het ook erg belangrijk te vermelden dat wij de medewerkers van de KNHS willen bedanken voor hun ondersteuning bij de voorbereiding van het EK en het beschikbaar stellen van de kleding.

De Nederlandse horseballdames hebben de aanmoedigingsprijs van de Internationale horseball organisatie (FIHB) ontvangen. Nederland een goede indruk heeft achtergelaten bij de deelnemende landen, en is een waardige tegenstander gebleken. Er zijn met de deelnemende landen zijn informele contacten gelegd die uitwisseling van ervaring en vriendschappelijke wedstrijden mogelijk maken. Onder andere heeft Engeland toegezegd in 2011 graag een vriendschappelijke wedstrijd in Nederland te willen spelen.

Deze EK ervaringen hebben een grote bijdrage geleverd in de ontwikkeling van discipline Horseball in Nederland. De sport is met drie teams nog heel klein in Nederland. In landen als België en Frankrijk is de sport veel groter. Zo kent Frankrijk maar liefst drieduizend teams.

Uitslag EK horseball:

1. Frankrijk

2. Portugal

3. Spanje

4. Engeland

5. België

6. Nederland