Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Tour for Life 2010
De Commissaris van de Koningin in Limburg, de heer Léon Frissen, zal op dinsdag 24 augustus het startschot lossen voor de Limburgse teams die meedoen aan de wielertocht Tour for Life 2010.

Tour for Life ondersteunt Artsen zonder Grenzen. De Tour for Life, van 29 augustus tot en met 5 september 2010 is een prestatieve wielertocht van Italië (nabij Turijn) naar de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Vijftig teams van zes tot tien renners rijden daarbij in acht dagen gemiddeld 150 kilometer per dag, langs klassieke en hoge trajecten. De wielrenners brengen de nachten door in het Tour for Life tentenkamp, dat dagelijks door de organisatie wordt opgebouwd, met hulp van tientallen begeleiders en vrijwilligers.

Elke ploeg brengt minstens EUR 15.000,- sponsorgeld in voor Artsen zonder Grenzen én voor al die mensen in nood, die deze organisatie wereldwijd helpt. Ons provinciale CYCLING TEAM GRENZELOOS LIMBURG heeft al meer dan EUR 35.000,- bij elkaar 'gefietst'.

Echter niet alleen ons team, onder de vlag van de Personeelsvereniging van de Provincie Limburg, neemt vanuit Limburg deel aan deze monstertocht. ZITTERD SJITTERT (uit Sittard) is het tweede wielerteam uit onze provincie dat van start gaat en het RODE KRUIS, afdeling Westelijke Mijnstreek, gaat als derde Limburgse groep mee als EHBO-begeleiding voor de wielerteams.

Gouverneur Léon Frissen zal alle Limburgse deelnemers uitzwaaien op dinsdag 24 augustus om 17.00 uur vanaf het Gouvernement in Maastricht.

5-8-2010 09:42