Ingezonden persbericht



Leiden - Na vier geweldige optredens tijdens vier prachtige zaterdagen is het onvermijdelijke moment aangebroken: het bekend maken van de winnaar van Het TalentenJacht 2010. Na het optellen van de jury-beoordelingen is er een overduidelijke winnaar uit de bus gerold; de Amsterdamse funkadelic hiphopformatie PLeaSe!

PLeaSe! verraste Leiden op 27 juni met zijn uitnodigende mix van funk, hiphop en jazz, die perfect samenging met het zonnetje dat die dag fel scheen. PLeaSe! bestaat sinds maart 2009 en heeft zich binnen een korte tijd ontwikkeld tot een solide en enthousiaste podiumact. PLeaSe! won al eerder de Kunstbende en stond onder andere op het Festival Mundial. 'Goede chemie. De rapper brengt de flow en de zangeres zorgt voor de spanning met een erg mooi stemgeluid!'schreef één van de enthousiaste juryleden.

PLeaSe! had echter genoeg concurrentie van de andere deelnemende bands. Zo opende de band SugarSweet het TalentenJacht met stevige grooverock. 'Cool en Sweet' twitterde een voorbijganger. Als derde band volgde R!FE, die met hun mix van rocknummers en rustige ballades direct de aandacht van het Leidse winkelpubliek te pakken kreeg. De hekkensluiter Volhardt speelde Nederlandstalige pop/rock muziek en werd geroemd door de jury om hun 'enthousiasme en energie'.

De meeste punten werden echter gegeven aan PLeaSe!, die daarmee een geldbedrag van ¤500 én een optreden tijdens de Leidse Waterdagen op zaterdag 28 augustus wint. Voor iedereen die PLeaSe! nog niet heeft horen spelen of graag meer wil horen: kom naar de Leidse Waterdagen! Meer informatie is te vinden op www.leidsewaterdagen.nl en www.hettalentenjacht.nl

-