Nieuwe website voor klassieke muziekliefhebbers in België en Nederland


ANTWERPEN, 20100809 -- Freelance journalist Johan Peters uit Antwerpen lanceert vandaag officieel een nieuwe journalistiek getinte website voor alle Belgische en Nederlandse klassieke muziekliefhebbers: www.journalistiekklassiek.be Zoals de titel van de site reeds aangeeft, belicht deze de wereld van de klassieke muziek op een journalistieke wijze. Concreet houdt dit in dat de site naast, uiteraard, veel muziek ook de nodige informatie biedt.

Allereerst is er de nieuwspagina waarop iedere maand diverse berichten uit de gehele wereld worden vermeld die met het onderwerp klassieke muziek te maken hebben. Uniek is de concertagenda, apart voor België en Nederland. Voor iedere afzonderlijke provinciehoofdstad geeft de maandelijkse agenda de klassieke concerten in de belangrijkste concertzaal in die stad weer.

Het meest journalistieke onderdeel op de site is echter de rubriek `Extra aandacht voor'. Hierin is ruim aandacht voor jonge talentvolle klassieke musici die een promotionele steun in de rug goed kunnen gebruiken. De aandacht is er in de vorm van een interview of een biografie dat waar mogelijk wordt gecomplementeerd met audio-/videomateriaal. Momenteel zijn vier van zulke profielen op de site te vinden. Dit aantal zal zich zeker uitbreiden. Jonge klassieke musici die ook van dit platform gebruik willen maken, kunnen altijd contact opnemen met Johan Peters via info@journalistiekklassiek.be

De site is grotendeels drietalig: in het Nederlands, Frans en Engels. In het Frans uiteraard vanwege de Franstalige populatie in Wallonië en Brussel. In het Engels om de site ook een internationale allure te geven. Veel klassieke musici reizen nu eenmaal de hele wereld over. Deze internationale uitstraling maakt de site ook interessant voor potentiële sponsors en adverteerders. Zij kunnen eveneens via het eerder vermelde e-mailadres contact opnemen met Johan Peters.

www.journalistiekklassiek.be Is een nieuwe site die zich de komende maanden zal moeten gaan bewijzen als een toonaangevend medium waar het gaat om klassieke muziek op internet.





Ingezonden persbericht