Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-08-2010

Politie treft hennepkwekerij aan

BREDA: De politie trof maandag om 02.30 uur een hennepkwekerij aan in een woning aan de Raaimoeren. In meerdere vertrekken was een kwekerij ingericht met in totaal 395 hennepplanten. De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur in beslag. De kwekerij is ontruimd. In de woning bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. De energiemeter is door een medewerker van het energiebedrijf in beslag genomen. De stroom van de woning is afgesloten en zal pas weer worden aangesloten als de bewoners de verbruikte stroom en een flinke boete hebben betaald. Ook zal het energiebedrijf aangifte doen van diefstal van stroom.
De politie kwam de kwekerij op het spoor, nadat een anonieme beller meldde dat zich in de woning een geweldsincident had voorgaan. Bij onderzoek rondom en in de woning werden geen sporen gevonden die de melding onderschreven. Vermoedelijk gaat het om een valse melding. In de woning zijn geen bewoners aangetroffen. De bewoners zullen op een later moment op het politiebureau worden gehoord.

Automobilist geeft valse naam op

BREDA: De politie hield zondag rond 20.00 uur een automobilist staande die ternauwernood kon remmen voor overstekende voetgangers op een zebrapad. De man werd gevraagd om de papieren van de auto en zijn rijbewijs. De bestuurder verklaarde dat het niet zijn auto was en hij zijn rijbewijs niet bij zich had. Hij zou wel in bezit zijn van een rijbewijs. Nadat niet duidelijk werd of de man wel of geen rijbewijs had omdat hij in gesprek met de politie zijn verklaring over zijn geboortedatum veranderde, werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij niet de man was voor wie hij zich uitgaf.
De man verklaarde de naam van een familielid te hebben opgegeven omdat hij nog een taakstraf moest volbrengen en hij eerst op vakantie wilde. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden in verband met vermissing meisjes

BREDA: De politie hield maandag een 14-jarige jongen uit Breda aan voor het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. De meisjes van 13 en 16 jaar, die dit weekend vermist werden en zondag werden teruggevonden in een woning in Breda-Noord, zouden in de woning van de jongen hebben verbleven. De politie onderzoekt de achtergronden van de vermissing van de twee. De 14-jarige jongen is verhoor en hierna in vrijheid gesteld.
De ouders van de minderjarige deden aangifte van vermissing, toen de twee op 5 augustus na onenigheid met hun ouders de woning van een van de meisjes in Breda-Noord verlieten en wegliepen.
Zondag werden de twee aangetroffen in een woning in Breda-Noord. Dit gebeurde naar aanleiding van een tip die binnenkwam na het versturen van een SMS-Alert door de politie. De politie onderzocht de tip, hield de vermisten aan in de woning en herenigde hen met hun ouders. De politie onderzoekt wat zich tijdens de afwezigheid van de meisjes heeft afgespeeld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 09-08-2010 16:21 | © Regio Midden en West Brabant |