Ingezonden persbericht


Persbericht - Publieksprijs "Zoover Award 2010" voor nieuw hotel

Leidschendam, 27 mei 2010 - Het hotel Esprit Montagne ontvangt zes maanden na opening dé publieksprijs van reizend Nederland: de Zoover Award 2010 voor 'Beste hotel in Europa'. Esprit Montagne ligt in de Franse Alpen en wordt gerund door een Nederlands koppel. De jury bestaat uit gasten die een beoordeling op Zoover hebben achtergelaten.

De Zoover onderscheidingen zijn in het leven geroepen om erkenning te geven aan de Europese accommodaties en vakantiebestemmingen die in 2009 door de bezoekers van de in totaal 19 internationale Zoover websites als beste zijn beoordeeld.

De genomineerde accommodaties kijken ieder jaar uit naar de bekendmaking van de winnaars, omdat de jury bestaat uit eigen gasten die een beoordeling op Zoover hebben achtergelaten. Een Zoover Award kan om deze reden gezien worden als een belangrijke publieksprijs in de reisbranche op basis van onafhankelijke beoordelingen.

Esprit Montagne, nieuwkomer op de markt, wist niets van het bestaan van deze Award af. Eigenaar Alke Staal was blij verrast toen hij bericht ontving dat ze door hun eigen gasten genomineerd waren. "We zijn erg trots op deze publiekserkenning", aldus Alke. "We zien deze onderscheiding als een enorme aanmoediging voor en bekroning op het najagen van onze dromen."

Nog geen half jaar geleden waren Alke en zijn vriendin Anneke nog volop aan het klussen. In twee maanden tijd renoveerden ze een oud pand tot een gezellig chalethotel. Toen de metamorfose rond was, arriveerden direct de eerste gasten van het winterseizoen. "Het seizoen moest nog beginnen, dus het was erg spannend hoe gasten zouden reageren. Dat is nu overduidelijk geworden!" vertelt Alke. "De reden waarom deze prijs ons is gegund, ligt in het thuisgevoel dat hier heerst. Mensen voelen zich welkom, op hun gemak in een knusse omgeving en genieten elke dag weer van culinaire hoogstandjes. Voor een nieuw etablissement is deze Award een droom. We zijn er bijzonder dankbaar voor."

Over Hotel Esprit Montagne
Hotel Esprit Montagne is een rustiek berghotel in het Franse bergdorp La Chapelle d'Abondance, dat in het populaire wandel-, fiets- en skigebied Les Portes du Soleil ligt. Het hotel heeft twintig kamers, een gastronomisch restaurant en veel verrassende services en faciliteiten. Het opende haar deuren voor het eerst met Kerst 2009, wordt gerund door de Nederlandse Alke Staal en Anneke Langenhuijsen en heeft inmiddels een internationale clientèle.

Noot voor de redactie (