Ingezonden persbericht


Kiezen of Verliezen: Investeren in biodiversiteit

Donderdag 3 juni 2010
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis

De vis raakt op, het bos verdwijnt, de bodem wordt onvruchtbaar en zoet water wordt kostbaarder dan goud. Tijdens het eerste debat in de reeks Investeren in biodiversiteit voelt de Taskforce Biodiversiteit & Natuurlijke Hulpbronnen diverse politieke partijen aan de tand: maken zij echt werk van biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen?

Investeren in behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit én een eerlijke verdeling van de lusten en lasten. Dat is de enige basis voor echt duurzaam economisch herstel en het hart van de visie van de Taskforce Biodiversiteit & Natuurlijke Hulpbronnen. Deze visie sluit aan bij het advies van de SER die begin april de overheid opriep duurzaamheid tot topprioriteit te maken.

Hoe kan het volgende kabinet de waarde van de natuur en haar diensten wél meerekenen? En hoe kunnen we zorgen dat niet alleen de ministers van milieu en LNV, maar ook de ministers van Economische Zaken, van Financiën en de minister-president zich hier verantwoordelijk voor voelen?

Voorzitter van de Taskforce, Hans Alders, opent de avond. Drie sprekers poneren vervolgens een vraag of stelling aan de aanwezige kamerleden: Jan Ernst de Groot (Managing Director KLM en lid Taskforce), Joost Oorthuizen (directeur Initiatief Duurzame Handel/IDH) en een jongerenvertegenwoordiger die de kamerleden tevens een petitie aanbiedt.

De aanwezige (kandidaat-)kamerleden zijn onder anderen: Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Helma Neppérus (VVD), Martine Vonk (CU), Maas Goote (D66) en Marieke van der Werf (CDA).

Onder leiding van Sandra Rottenberg.

Georganiseerd door Taskforce Biodiversiteit & Natuurlijke Hulpbronnen, Felix Meritis en Trouw