Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Spiegelsessie Automotive Insiders:
Familiebedrijven uit de autobranche bundelen kracht

Automotive Insiders organiseert op 3 juni een Spiegelsessie met als thema 'Het familiebedrijf: Zakelijk Succes!' Op de bijeenkomst wordt besproken hoe directies en eigenaren van familiebedrijven nog succesvoller kunnen zijn in de autobranche. Zakenvrouw van het Jaar Marlies van Wijhe en Accountantsbureau BDO Nederland zijn de aanjagers.

Gespreksonderwerpen

. Hoe kunnen familiebedrijven in de autobranche hun specifieke kracht als familiebedrijf naar de klant toe nog meer benadrukken door hun krachten te bundelen?
. In hoeverre kunnen familiebedrijven nog meer profiteren van elkaars kennis en ervaring in de dagelijkse praktijk?
. Hoe zat het ook alweer met de do's & don'ts rondom de bedrijfsopvolging en op welke manier kun je dit het beste regelen?
. Wat zijn de valkuilen en kansen voor het familie(auto)bedrijf?

Na alle tips en adviezen spreken de gasten hierover verder aan tafel onder het genot van diverse culinaire versnaperingen. Aan het einde van de sessie liggen er minimaal 3 ideeën per gespreksonderwerp op tafel waar de aanwezigen als eerste van kunnen profiteren.

Marlies van Wijhe, Zakenvrouw van het Jaar 2010 opent de sessie. Ze is algemeen directeur en mede-eigenaar van Van Wijhe Verf, al sinds bijna 100 jaar een familiebedrijf en groot voorvechter van familiebedrijven.

Daarna betreden Hans Melissant, partner BDO Nederland en Ed van de Vijver, senior adviseur familiebedrijven BDO Nederland het podium. Zij houden een presentatie met als titel: "De krachten en valkuilen van familiebedrijven aangevuld met de succesfactoren van opvolging binnen de dealerbranche". In de presentatie zullen de voorlopige uitkomsten van een onderzoek over familiebedrijven in de autobranche gepresenteerd worden.

Ook hebben diverse topondernemers (en allemaal eigenaar van een familiebedrijf) uit de autobranche hun medewerking aan de avond toegezegd:
. Johan Koskamp, oprichter Koskamp Automaterialen;
. Ton Vestering, directeur VWE;

. Mathijs van Leeuwen, directeur/eigenaar Van Leeuwen AutoÂŽs;
. Wouter van Kuilenburg, directeur/eigenaar Autobedrijf Van Kuilenburg;
. Jan Kleverlaan, directeur/eigenaar Kleverlaan Bosch Car Service.

Aanmelden
De Spiegelsessie 'Het familiebedrijf: Zakelijk Succes!' vindt op 3 juni plaats in restaurant Zuiver te Utrecht vanaf 16.30 uur. Aanmeldingen worden op basis van motivatie en tijdstip van aanmelding gehonoreerd. Aanmelden kan via www.automotiveinsiders.nl. Leden van de Automotive Insiders Sociëteit betalen E 145,- excl. btw, inclusief diner, anders E 395,- excl. btw, inclusief diner én 1 jaar lidmaatschap van de Automotive Insiders Sociëteit.

Automotive Insiders
Initiatiefnemer is Automotive Insiders. Dit is de onafhankelijke bron van kennis, inspiratie en business in de autobranche. Inmiddels zijn circa 400 managers en directieleden lid van deze organisatie. Zij ontmoeten elkaar op regelmatige basis om met elkaar te brainstormen en van elkaar te leren. In de vorm van bedrijfsbezoeken, ledenbijeenkomsten en spiegelsessies. Online ontmoeten ze elkaar 24/7 in hun eigen online community: www.aives.nl.

EINDE BERICHT



Ingezonden persbericht