Jaap Spreeuwenberg neemt afscheid van Coolpolitics


AMSTERDAM, 20100603 -- Oprichter en directeur Jaap Spreeuwenberg neemt na ruim 8 jaar afscheid van zijn geesteskind Coolpolitics. Spreeuwenberg richtte in 2002 de stichting op om een podium te creëren voor de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren. Sindsdien organiseerde hij met Coolpolitics onder meer de succesvolle reeks MTV Coolpolitics debatten, de colleges van Lowlands University, Coolpolitics Cinema en diverse internationale evenementen in Servië, Polen, België en Duitsland. Sinds 2009 is Coolpolitics Zuid-Afrika actief.

Met ingang van 10 juni wordt hij opgevolgd door Stefan Verwer, directeur en oprichter van Lokaalmondiaal. Lokaalmondiaal en Coolpolitics streven naar een bestuursfusie eind 2010. Spreeuwenberg: "Coolpolitics is voor mij begonnen als een jongensdroom, en ik heb het ruim acht jaar als een jongensboek mogen beleven. In die tijd is Coolpolitics uitgegroeid tot een gevestigde speler in het politieke veld, met een aantal vaste partners als MTV en Lowlands. Ik ben erg blij met Stefan als mijn opvolger. Naast een frisse blik op onze projecten heeft hij de kennis en ervaring om de internationale strategie die wij in hebben gezet voor Coolpolitics, op een goede manier uit te bouwen."

Vanaf heden zal Jaap Spreeuwenberg zich geheel gaan wijden aan zijn bedrijf: Stirrr. Stirrr is een nieuw platform voor de evenement industrie, waar op één overzichtelijke plek leveranciers en organisatoren van evenementen bij elkaar gebracht worden. Op Stirrr kan iedereen terecht die een feest of evenement wil organiseren; van feestje tot trouwerij, en van vergadering tot congres.
Spreeuwenberg: "Ik hou ervan om te pionieren, en nieuwe dingen te proberen. Met veel plezier heb ik met Coolpolitics zo'n 103 evenementen georganiseerd. In plaats van zelf ook evenement nummer 104 en 105, te organiseren, wil ik nu juist andere mensen helpen om het organiseren van hun evenementen makkelijker te maken. Ook bij Stirrr wil ik gebruikers in staat stellen hun eigen ideeën te realiseren."

De MTV Coolpolitics Verkiezingsspecial, het laatste evenement dat Jaap Spreeuwenberg met Coolpolitics organiseert, vindt vanavond plaats in de MTV studio te Amsterdam. Tijdens dit live debat gaan politici met elkaar, experts en het publiek in gesprek over de uitdagingen van kennis & innovatie voor de toekomst van Nederland en de wereld. De Verkiezingsspecial wordt live uitgezonden van 19.50u tot 20.45u op MTV.

Over Coolpolitics
Stichting Coolpolitics Nederland is een jonge, enthousiaste stichting en wil ertoe bijdragen dat jonge burgers actief en gelijkwaardig kunnen deelnemen aan het maatschappelijk debat en aan besluitvormingsprocessen die bepalend zijn voor hun leven, hun samenleving en hun toekomst. Daartoe mixt Coolpolitics jongerencultuur, politiek, wetenschap en kunst tot inhoudelijke en creatieve producties zoals debatten, televisieprogramma's en magazines. Coolpolitics heeft binnen de doelgroep een naamsbekendheid van 67%. Stichting Coolpolitics wordt ondersteund door Stichting Hivos.





Ingezonden persbericht