`s Werelds slimste USB stick bewaakt ID, wachtwoorden en data


DEN HAAG, 20100603 -- ID Control, specialist in sterke authenticatie en encryptie, kondigt vandaag de lancering van de slimste USB stick met flashgeheugen aan, die ook applicaties, identiteiten en wachtwoorden virtueel en veilig draagbaar kan maken in de strijd tegen identiteitsfraude en diefstal De schoonheid van deze ID Control USB Token is haar eenvoud en draagbaarheid; plug deze in de USB poort en hij werkt. De geboden functionaliteit van deze ID Control USB Token overtreft op het gebied van draagbaarheid en veiligheid iedere andere flash drive, zoals met sterke authenticatie, veilige opslag, applicatie virtualisatie, online gebruikersnamen, wachtwoorden en favorieten management.

Sterke authenticatie wordt mogelijk gemaakt met behulp van een onboard wachtwoord generator die iedere keer voor een gebruiker die veilig op afstand wil inloggen, op het netwerk, toepassingen of andere digitale bronnen, een nieuw éénmalig wachtwoord genereert. Tegelijkertijd kan echter een digitaal certificaat geverifieerd worden of gebruikt worden voor digitale handtekening doeleinden. De USB Token is met een Pincode beschermd en stopt certificaten, gebruikersnamen en wachtwoorden, applicaties en andere essentiële data in een veilige kluis, waarin de gegevens volledig versleuteld worden. Applicaties kunnen virtueel draaien op het flash geheugen van de token waardoor deze verandert in een kleine en slimme multifunctionele en draagbare kleine computer. De aan boord aanwezige favorieten met de daarbij horende gebruikernamen en wachtwoorden worden allemaal opgeslagen waarmee automatisch met behulp van een master wachtwoord ingelogd kan worden op verschillende websites en toepassingen.

Jaarlijks worden meer dan 20 miljoen onbeveiligde USB sticks verloren bij bedrijven terwijl meer dan 62% van de medewerkers sticks achterlaten in de computer, waardoor bedrijven extra kwetsbaar worden voor identiteits- en datadiefstal en fraude. De ID Control USB Token kan deze security risico's en dreigingen minimaliseren tegen betaalbare kosten waarbij de meeste gebruikers overigens heel snel gehecht raken aan de token door haar gebruiksvriendelijke functies.

Hans Kortekaas, CEO van ID Control, geeft aan dat het gebruik van open en onbeveiligde USB sticks voor data opslag veel organisaties moet doen beseffen dat ze hierdoor belangrijke gegevens kunnen verliezen die mogelijkerwijs tot een ramp kunnen leiden. Het beveiligen van data opgeslagen in de flash drive is gemakkelijk met de ID Control USB Token, en biedt naast veilige opslag een aantal andere mogelijkheden voor security en draagbaarheid. De token is ideaal voor sterke authenticatie op web gebaseerde toepassingen, VPN, netwerken en cloud computing en kan toepassingen virtueel laten werken vanaf de flash drive. Bovendien kan de gebruiker zijn online favorieten, gebruikersnamen en wachtwoorden managen in het veilige flash geheugen waarbij maar één master wachtwoord onthouden hoeft te worden. Voor meer informatie: www.usbstick.net

ID Control B.V., www.idcontrol.com, gevestigd in Den Haag, biedt naast de ID Control USB Token een heel scala aan sterke authenticatie oplossingen zoals KeystrokeID wat de gebruiker herkent aan zijn of haar typegedrag tijdens het inloggen. Met HandyID een sterke authenticatie toepassing voorop de mobiel en MessageID een SMS gebaseerde dienst, en de ID Control OTP Key een hardware token, kunnen op uiterst hoog niveau gebruikers geauthenticeerd worden met behulp van eenmalige wachtwoorden Voor veilig e-mail verkeer voorziet MailID in combinatie met MessageID in het bewijs van herkomst en aflevering en een veiligheidszegel met sterke versleuteling voor onderweg. Daarnaast kunnen organisaties die verschillende authenticatie methodes en tokens inzetten voor verschillende systemen, applicaties, gebruikers en diensten deze centraal managen met behulp van de ID Control Server.