Ingezonden persbericht


Expositie IKWILRUIMTE: kunst om stil bij te staan
Aandacht voor video, film en animatie in Temporary Art Centre

Sinds het begin van de jaren zestig hebben kunstenaars video als onafhankelijk medium ingezet, maar sinds de komst van nieuwe media was de aandacht ervoor nog nooit zo groot. IKWILRUIMTE, vanaf 3 tot en met 12 juni gratis te bezoeken in het TAC Eindhoven, is een uitdagende en speelse expositie over de ontwikkelingen in videokunst.

Organisatoren Hanneke Coolen en Marleen de Puydt selecteerden voor deze vierde editie werk van tien jonge getalenteerde kunstenaars, die zich op de grensgebieden van video, film en animatie begeven. Dit jaar zijn de deelnemende kunstenaars Manuel Eirís, Marjo Vaessen, Adriënne Wennekes, Lotte van Geijn, Stefany Karghoti, Hans Prijs, Ninja Heevel, Michiel van de Weerthof, Thomas Kuijpers en Emma van der Put. Zij laten een grote verscheidenheid aan werken zien die van video, film en 3D-foto's naar performance leiden.

IKWILRUIMTE wordt voor de vierde keer opgebouwd in de geheel verduisterde ruimtes van TAC. Door de verduisteringsmogelijkheden en het aantal vierkante meters van het Temporary Art Centre, vormt het een ideaal podium waar de bezoeker in zijn eigen tempo doorheen kan wandelen en stil kan blijven staan om de videobeelden aandachtig te bekijken.

De deelnemers zijn startende kunstenaars die zich verder willen ontwikkelen. Om deze reden is er sinds vorig jaar een masterclass gekoppeld aan de expositie. Deelname aan de expositie IKWILRUIMTE biedt naast de ervaring van exposeren op deze manier ook meer inzicht en verdieping aan de kunstenaars. Dit jaar zal beeldend kunstenaar Madelon Hooykaas de masterclass leiden.

IKWILRUIMTE '10, 3 t/m 12 juni 2010. Temporary Art Centre, Vonderweg 1, 5611 BK Eindhoven www.ikwilruimte.nl


---

NOOT VOOR REDACTIE (