Ingezonden persbericht


Hoe geld te verdienen op alle continenten?
Geld binnenhalen "hot issue" tijdens Festival of Games

De distributiekanalen voor video games veranderen van retail naar online. Veel gamedevelopers en uitgevers zoeken naar nieuwe manieren op geld te verdienen: per spel, in het spel of per maand. Deze honger naar nieuwe inkomensstromen heeft de vraag naar micro betalingen doen exploderen. Het integreren van deze betaalsystemen schrikt echter bedrijven af vanwege de vele contracten en administratieve handelingen met de lokale banken en dienstverleners. Zogenaamde Payment Service Providers (PSP's) bieden de ontwikkelaars een makkelijke en veilige manier om geld uit de spelers te krijgen. Maar wat zijn de risicos?

Het Festival of Games heeft vier verschillende van deze PSP's bijeen gezet in één van de sessies op het Games Congres: Onder de bezielende leiding van videogame industrie veteraan Sean Kauppinen zal Zong, Offerpal, Mopay en Gate2shop het vuur aan de schenen worden gelegd. De vier zullen worden vergeleken op hun services en prestaties. Wat is hun propositie? Hoe eenvoudig is het systeem te integreren? En welk percentage verdienen zij nu eigenlijk zelf?

Het Duitse bedrijf Atlas Interactive zal een blik werpen op de toekomst van micro betalingen en de positieve effecten ervan op de games industrie. In deze gesponsorde sessie zullen zij laten zien dat het nieuwe product Kanzaloo the "next big thing" is. Er is zelfs een bijzondere meevaller voor Expo en Career Fair bezoekers: naast de houders van de Congreskaart hebben ook zij de mogelijkheid om deze sessie bij te wonen.

In het gehele programma van het Festival of Games zijn meer dan 30 sprekers te vinden met sessies over nieuwe business modellen, het zoeken naar investeerders, en speciale techniek die het mogelijk maakt om met duizenden spelers tegelijkertijd te spelen.

SPREKERS
Het Festival of Games congres heeft een grote verscheidenheid aan sprekers. Al eerder werden grote internationale namen als David Perry (GAIKAI), Ian Livingstone (Eidos/Square-Enix), Kellee Santiago (thatgamecompany) en Alan Yu (ngmoco) bekend gemaakt. Daarnaast komen de creatieven van de Nederlandse gamesindustrie aan het woord in uiteenlopende, boeiende sessies. Het congres wordt dit jaar geopend door een heel speciale gast uit Japan. Het gaat om professor Toru Iwatani, de maker van een van de beroemdste games aller tijden Pac-Man, een game waarmee tot op de dag van vandaag geld wordt verdiend.

INFO OVER FESTIVAL OF GAMES
Het Festival of Games bestaat uit een mix van diverse gamesgerelateerde events en richt zich op ontwikkelaars, uitgevers en investeerders in de gamesindustrie. Naast het congres is er een internationaal matchmaking evenement, een expo, een carrière beurs en een projectenmarkt waar aanstormend talent zijn kunsten vertoont.

Voor het programma van het congres wordt dit jaar samengewerkt met Control, het vakblad voor de games industrie.

Het Festival of Games vindt plaats op 3 en 4 juni in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het Festival of Games wordt georganiseerd door de Stichting Nederlandse Gamedagen en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, de Provincie Utrecht en de Gemeente Utrecht.

Meer op www.festivalofgames.org