Stichting Natuur en Milieu

C,mm,n community bouwt Lupo om

Op 28 mei 2010, lieten zon 25 leden van de c,mm,n community zien met welke ontwikkelingen voor duurzame mobiliteit zij bezig zijn. De grote techniekhal van de Hogeschool Rotterdam op de RDM Campus vormde de inspirerende setting om c,mm,n weer een stap verder te brengen.

Samen met de drie technische universiteiten van Delft, Twente en Eindhoven en de Hogeschool Rotterdam is c,mm,n inmiddels uitgegroeid tot een community van enthousiaste ontwerpers en meedenkers voor de auto in de toekomst. c,mm,n is een initiatief van Natuur en Milieu, waarmee we in 2007 en 2009 prominent op de AutoRAI lieten zien hoe duurzame automobiliteit er in de toekomst uit zou kunnen zien.

TU Eindhoven wil uiteindelijk een rijdende elektrische c,mm,n gaan bouwen. Als tussenstap, zo vertelde Igo Besselink, docent aan de TU Eindhoven, zijn we begonnen met het ombouwen van een Volkswagen Lupo. Die krijgt nu een elektromotor, en het wordt onze test-auto voor allerlei aspecten van elektrisch rijden. Zo zijn in-wheel motoren van grote invloed op de wegligging van de auto. Daar kan nu aan gerekend en mee geëxperimenteerd worden.

Jeroen Canton, student aan de TU Delft, presenteerde op de garage de tussenresultaten van zijn onderzoek naar manieren om het binnenklimaat van de auto zo energie-efficiënt mogelijk te ontwerpen. Bart Vrijling, ook student in Delft, vroeg op de c,mm,n garage om commentaar op zijn uitgangspunten voor een nieuw exterieur-design voor c,mm,n.

Meer weten? Kijk op www.cmmn.org.

Publicatiedatum: 03-06-2010