FloraHolland


25.000e foto in beeldcentrale FloraHolland Aalsmeer

AALSMEER (3 juni 2010) - De beeldcentrale van FloraHolland Aalsmeer heeft de 25.000e foto vastgelegd. De mijlpaal werd bereikt door een foto aangeleverd door de firma Gebroeders Blom uit Aalsmeer. Het bedrijf voert al jaren Kentiapalmen aan in diverse potmaten en lengtes. Broers Paul en Christian Blom van de firma Gebroeders Blom ontvingen een taart uit handen van Lammert Kraak (veilingmeester groene planten FloraHolland Aalsmeer).

Beeldcentrale maakt informatie betrouwbaarder
De beeldcentrale is opgezet om eigen productfoto's van aanvoerders te projecteren op de klok. FloraHolland projecteert de beelden samen met partijinformatie (de numerieke gegevens). Door de combinatie van beeld en partijgegevens is de informatie voor de inkoper completer. Ook is de betrouwbaarheid van de getoonde informatie groter. Beelden van producten zijn ondersteunend voor inkopers. Dat geldt in het bijzonder voor inkopers die gebruik maken van Kopen Op Afstand (KOA), maar ook voor klanten van FloraHolland Connect. Ook wanneer de fysieke producten niet meer voor de klok langskomen (zoals bij beeldveilen) is beeldondersteuning belangrijk. Steeds meer aanvoerders voegen daarom foto's van hun producten toe aan de beeldcentrale. FloraHolland werkt aan een gezamenlijke beeldbank voor alle vestigingen.

Gebroeders Blom
In het Aalsmeerse tuinbouwgebied van de Schinkelpolder beschikt Gebroeders Blom over een kasoppervlakte van 6 hectare, voorzien van moderne apparatuur en systemen. Al sinds 2003 is het bedrijf MPS-GAP gecertificeerd. Dit jaar zal het bedrijf het - door de stichting MPS ontwikkelde - Florimark keurmerk voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verkrijgen. Daarmee wordt onderstreept dat Gebroeders Blom voldoet aan eisen op het gebied van milieu, sociale aspecten, traceerbaarheid en vooral kwaliteit. Foto's worden gemaakt in de verwerkingsruimte met een vaste opstelling. Van alle potmaten en lengtes is een foto beschikbaar. De broers maken gebruik van partijfoto's: een fotoapplicatie die de foto verstuurt met de elektronische aanvoerbrief.

Fotobijschrift: Gebroeders Paul en Christian Blom (rechts) ontvangen een taart uit handen van Lammert Kraak (veilingmeester groene planten FloraHolland Aalsmeer) ter ere van de 25.000ste foto in de beeldcentrale van Aalsmeer.