Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 juni 2010

Politieman buiten functie gesteld.

Twente

De korpsleiding van de politie Twente heeft vanmorgen, donderdag 3 juni, een 55-jarige brigadier buiten functie gesteld. De buitenfunctiestelling volgde nadat hij was aangehouden als verdacht van ambtelijke corruptie. Het onderzoek is in handen van de rijksrecherche en nadere mededelingen worden niet vertrekt.

Aanhoudingen na agressie tijdens zomerfeesten

Diepenheim

Zondagmorgen 9 mei werd op het zomerfeest in Diepenheim een 21-jarige man uit Hengevelde door een groep jongens mishandeld.

De 21-jarige werd die zondagmorgen omstreeks 02.50 uur door een groep jongens aangevallen toen hij op weg was naar een taxibus om naar huis te gaan. Hij had samen met anderen een bezoek gebracht aan de Markveldse zomerfeesten in Diepenheim. Hij kreeg vanuit de groep meerdere klappen en viel daarbij op de grond en kreeg daarna meerdere schoppen. Voor o.a. een gezwollen neus en hoofdpijn heeft hij zich onder doktersbehandeling moeten stellen en heeft aangifte gedaan.

Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding daarvan werden een aantal jongens aan hert politiebureau in Goor ontboden. Drie van hen, allen uit Goor en 19, 20 en 22 jaar, zijn daarop dinsdag 1 juni aangehouden en als verdachte gehoord. Na overleg met justitie is aan alle drie een dagvaarding uitgereikt en zij moeten zich op 9 september voor openlijke geweldpleging en mishandeling bij de rechter verantwoorden.

Tijdens de komende zomerfeesten zal de politie nog alerter zijn op deze vorm van agressie tijdens deze feesten waarbij overmatig alcoholgebruik vaak een oorzaak van de agressie is.

Automobilist gewond na aanrijding

Enschede

Een 56-jarige automobilist uit Enschede raakte woensdag 2 juni gewond na een aanrijding in Enschede.

Woensdag 2 juni omstreeks 19.40 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising van de Burgemeester van Veenlaan / Beneluxlaan in Enschede. Een 56-jarige automobilist uit Enschede reed over de Burgemeester van Veenlaan toen hij plotseling vol in de remmen moest voor een automobilist die vanuit de Beneluxlaan kwam. Dit werd niet tijdig opgemerkt door een 47-jarige automobiliste die achter de 56-jarige reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 56-jarige werd met nekklachten door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010049430)

Scootmobieler gewond na aanrijding Den Ham
Een 81-jarige man uit Den Ham raakte woensdag 2 juni gewond tijdens een aanrijding.

Woensdag 2 juni omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Ommerweg in Den Ham. Een 81-jarige man uit Den Ham reed met zijn scootmobiel over de Janmansweg en wilde de Ommerweg oversteken om over het fietspad in de richting van Ommen verder te gaan. Een 23-jarige automobiliste uit Den Ham zag de scootmobieler te laat. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 81-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010049328)

Zwaar dronken man mishandelt een 58-jarige man zonder reden Almelo
Woensdagmiddag 2 juni omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij in de parkeergarage op het Stadhuisplein in Almelo. Een 35-jarige Almeloër stak zonder reden zijn middelvinger op naar een 58-jarige stadsgenoot. Toen de 58-jarige vroeg of hij de 35-jarige moest kennen kreeg deze enkele vuistslagen in het gezicht van de 35-jarige. De 58-jarige kwam ten val en de 35-jarige bleef slaan en schoppen. De 35-jarige stapte in zijn auto en wilde de weg vervolgen. De politie liet de 35-jarige stoppen. Omdat het vermoeden bestond dat de 35-jarige alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,07 promille uit. De 35-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010049389)

Verdachte van mishandeling aangehouden Hengelo
Een 21-jarige man uit Goor werd donderdag 3 juni aangehouden in zijn woning, omdat hij ervan verdacht wordt op 11 februari jl. een 19-jarige man uit Hengelo te hebben mishandeld. De 19-jarige raakte gewond tijdens een vechtpartij op de Willemstraat in Hengelo. De 19-jarige deed aangifte. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon een 21-jarige als verdachte worden aangehouden. (2010012824)

Bromfietser gewond na aanrijding Hengelo
Een 51-jarige bromfietser uit Hengelo raakte woensdag 2 juni gewond na een aanrijding met een automobilist.

Woensdag 2 juni omstreeks 11.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Coba Ritsemastraat in Hengelo. Een 39-jarige automobiliste uit Hengelo reed over de Coba Ritsematraat, gaande in de richting van de Van Alphenstraat. Plotseling stak een 51-jarige bromfietser vanaf het trottoir de straat over. De 39-jarige automobiliste kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 51-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010049220)




Politie Twente