03/06/2010 11:21

EasySwitch

Persbericht

Overstappen naar andere energieleverancier levert direct geld op

Amsterdam, 3 juni 2010 - Veel consumenten weten niet dat het overstappen naar een andere energieleverancier zich snel terugbetaalt. Een groot deel van de Nederlanders kan 350 euro per jaar besparen, zonder daar veel voor te hoeven doen. Vergelijkings- en overstapservice EasySwitch - www.easyswitch.nl - zet vijf makkelijke bespaartips op een rij.


1. Als u nog nooit van energieleverancier bent veranderd kunt u het meest besparen. Ruim 70 procent van de Nederlanders heeft nog een regulier contract bij een 'oude' leverancier van voor de privatisering van het energienet in 2004, zoals bijvoorbeeld Nuon en Eneco. Behoort u tot die groep, dan kunt u uw contract direct zonder boete opzeggen. U stapt vervolgens over naar een andere leverancier en maakt gebruik van een van de vele goedkope aanbiedingen. De gemiddelde besparing is 350 euro per jaar.


2. Ook u wordt waarschijnlijk regelmatig gebeld door energieleveranciers, of ze staan plots bij u voor de deur met een mooi verhaal. Omdat de energietarieven zo ingewikkeld in elkaar zitten, leidt een gladde verkoper u al snel om de tuin en zit u misschien wel jaren vast aan een onnodig hoog tarief. De 'aanbiedingen' die telefonisch of aan de deur gedaan worden zijn vaak ongunstig en vrijwel altijd voor meerdere jaren.


3. Als u wilt weten of uw energierekening omlaag kan, ga dan naar een onafhankelijke vergelijkingssite op internet. U kunt zich dan op uw gemak oriënteren en de prijzen vergelijken, maar u kunt ook profiteren van collectieve actieaanbiedingen die niet direct via de leverancier te verkrijgen zijn.


4. Kijk goed of een contract een variabel of vast tarief heeft. Sommige aanbiedingen bestaan uit een vast stroomtarief, maar hebben wel een variabel gastarief. Dit houdt in dat de gasprijs kan veranderen en u dus alsnog geen vaste prijs heeft. Indien u precies wilt weten hoeveel u betaalt, kies dan voor een vast gastarief en vast stroomtarief.


5. U kunt het meeste geld besparen door elk jaar over te stappen en van een nieuwe aanbieding te profiteren. Hou dus goed in de gaten wanneer het contract afloopt en zeg op tijd op, één of twee maanden voor het einde van de looptijd. Veel leveranciers verdienen pas geld aan u als u het contract laat doorlopen.

Ook als u momenteel een vast contract heeft, kan het lonen om over te stappen. De boete die u moet betalen om het contract te beëindigen is vaak veel lager dan het bedrag dat u kunt besparen. Laat u hierdoor dus niet ontmoedigen. Er zijn zelfs aanbiedingen waarbij uw boete wordt vergoed.

Bezoek voor meer informatie www.easyswitch.nl

Over EasyS EasySwitch is een onafhankelijke overstapservice op het gebied van energie, telefonie, telvisie en internet. Met behulp van een gebruiksvriendelijke site en betrouwbare calculators laat EasySwitch consumenten snel en eenvoudig leveranciers vergelijken op basis van verschillende criteria zoals prijs, service en looptijd. Zodra een consument de leverancier heeft geselecteerd die het beste bij zijn behoefte past, biedt EasySwitch een overstapservice waarmee men snel en makkelijk van leverancier kan veranderen.





http://www.easyswitch.nl