Politie Drenthe

Donderdag 3 juni 2010

Provincie Drenthe, 03-06-2010

Rood licht controle Zuidlaren

ZUIDLAREN De politie heeft woensdagmorgen een rood licht controle uitgevoerd aan de Stationsweg. De politie houdt regelmatig toezicht bij de fietsoversteek aan de Stationsweg. Er wordt stelselmatig door het rode licht gereden door automobilisten. In ongeveer een half uur tijd werden er 10 boetes uitgedeeld voor deze overtreding. De politie zal toezicht blijven houden bij deze oversteek.

Aanhouding vernieling ruit

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmorgen een 37-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden. Zij had een raam vernield bij een instelling aan de Sloodstraat. De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilisten zien bromfietsers over het hoofd

HOLLANDSCHEVELD Een 17-jarige jongen uit Slagharen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval. De jongen reed op zijn bromfiets over het fietspad gelegen naast de Rieghoogstensdijk in de richting van Slagharen. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 62-jarige automobilist uit Elim welke rechtsaf wou slaan om de Barsweg in te rijden. Hierbij zag hij de bromfietser over het hoofd, welke tegen de flank van de auto botste. De jongen is met letsel aan zijn knie en kin overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen.

WITTEVEEN Woensdagmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Mr. J.B. Kanweg. Een 42-jarige automobiliste uit Drijber wilde vanaf een perceel de openbare weg oprijden. Om dit te kunnen doen moest zij eerst een (brom)fietspad oversteken. Hierbij zag zij een 59-jarige bromfietser uit Wijster, welke voor haar van rechts kwam, over het hoofd. Een botsing was niet te voorkomen. De bromfietser is met letsel aan zijn heup en schouder overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen.

Motorrijder overleden na eenzijdig ongeval

NIEUW AMSTERDAM Woensdagmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de N853 ter hoogte van Nieuw Amsterdam. Een 50-jarige motorrijder uit Groningen reed over de N853 waar hij enkele voertuigen inhaalde. Toen een tegenligger hem naderde was hij genoodzaakt terug te sturen naar de rechter weghelft. Hierbij kwam de motorrijder in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. De man kwam ten val, raakte een groot verkeersbord en kwam terecht in het naastgelegen talud. De man is per traumaheli overgebracht naar het UMCG te Groningen waar hij later op de avond is overleden.

Rijbewijs ingevorderd

EMMEN Woensdagmorgen heeft de politie het rijbewijs van een 21-jarige motorrijder uit Emmen ingevorderd. Surveillerende agenten zagen de man zonder helm rijden op de Warmeerweg. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. De motorrijder reed echter met hoge snelheid van hen vandaan. De man kon later op de middag bij zijn woning aan de Walstraat worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilist aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 24-jarige Assenaar aangehouden op de Brinkstraat wegens het rijden onder invloed. De politie hield hem staande omdat hij tegen de richting in reed. De man blies 255 ug/l (0,6 promille) en kreeg een rijverbod van 1 uur. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

BORGER Op dinsdagmiddag heeft de politie een 47-jarige vrouw uit Nieuw Buinen aangehouden in een winkel aan de Hoofdstraat wegens het wegnemen van goederen. Het ging etenswaren ter waarde van een bedrag van ongeveer 7 euro. De vrouw is aangehouden.

HOOGEVEEN Woensdagochtend heeft de politie een 16-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. Hij was in een winkel in de Tamboerpassage betrapt op diefstal. De jongen is verhoord en heengezonden.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.