Seminar Jeugdzorg 2.0

26/05/2010 13:59

CNV Publieke Zaak

Nieuwe media en sociale innovatie in de zorg voor jongeren

Op 3 juni vindt een seminar plaats over Jeugdzorg 2.0, de nieuwe beweging die professionals, jongeren, managers en bestuurders mogelijkheden én inspiratie biedt om innovatie in de jeugdzorg te realiseren.

Jeugdzorg 2.0 gaat over de mogelijkheden die er zijn als er vanuit een ander perspectief naar de jeugdzorg wordt gekeken. 'Met grote uitdagingen rondom organisatie, financiering en wachtlijsten in de jeugdzorg, is het tijd om baanbrekend te innoveren', zegt Laurens Waling van Alares, organisator van het seminar. 'Succesvolle toepassing van informatievoorziening, moderne communicatiemiddelen en sociale innovatie maken de preventie en zorg voor jongeren betaalbaar, organiseerbaar, flexibel en effectief. Jeugdzorg 2.0 wil graag voor verbinding zorgen in de sector.'

Volgens Lizelotte Smits, bestuurder Jeugdzorg van CNV Publieke Zaak, is Jeugdzorg 2.0 een belangrijke ontwikkeling die ook veel aandacht krijgt in de onderhandelingen voor de nieuwe CAO Jeugdzorg.

Ruim 200 aanmeldingen

Sociale innovatie leeft binnen de jeugdzorg. Online delen honderden professionals uit Centra voor Jeugd en Gezin, jeugdwerk en jeugdgezondheidszorg nieuws en kennis met elkaar. Zij vormen een netwerk vol enthousiastelingen die streven naar vernieuwing. Organisatie- en innovatieadviesbureau Alares initieerde dit netwerk en organiseert ook het seminar op 3 juni. CNV Publieke Zaak, AbvaKabo FNV, GGD Nederland, FCB en het Nederlands Jeugdinstituut zijn betrokken bij het seminar. Ruim 200 deelnemers hebben zich voor de middag ingeschreven.

Crowd-organising

Het seminar is op 2.0-wijze georganiseerd. Via de LinkedIn groep Jeugdzorg 2.0 is een oproep geplaatst zodat iedere belangstellende kon meedenken en -organiseren. Twitter zorgde voor de aanvullende reuring. In korte tijd hebben heel wat mensen en organisaties zich als partner of deelnemer aangemeld. Geen mailings of belrondes, maar crowd-organising: online mensen verbinden.

Het seminar van 3 juni duurt van half twee tot half zes en wordt gehouden in het Meeting Plaza in Maarssen. Het seminar bestaat uit een aantal lezingen en workshops en is gratis toegankelijk.

Meer informatie over het seminar en het programma is te vinden op www.jeugdzorg20.nl. De ontwikkelingen rondom het seminar zijn ook te volgen via Twitter: www.twitter.com/jeugdzorg20. Op de LinkedIn groep Jeugdzorg 2.0 is het mogelijk met elkaar te discussiëren.

Pers

De pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het seminar. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar w.hildebrand@alars.nl

Meer informatie

Lizelotte Smits, bestuurder Jeugdzorg CNV Publieke Zaak, 06 - 51428925

Laurens Waling, Alares, 06 - 10035001





http://mijnvakbond.nl

http://www.mijnvakbond.nl