Watersportverbond - KNWV

Op 3 juni start de 28ste Schuttevaerrace

maandag 12 april 2010

Op 3 juni 2010 start in Stavoren de 28ste Schuttevaerrace. Een uniek sportief evenement waarbij zeilers, hardlopers en fietsers op het IJsselmeer, de Waddenzee, in Harlingen en op de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling strijden om eer en aanzien.

Schuttevaerrace De Schuttevaerrace is het enige evenement in Nederland dat zeilen, lopen en fietsen combineert. Ook in 2010 gaan we weer twee routes varen over het Wad vanaf Texel. De diepstekende jachten (Klasse
1) varen over de Boontjes en de kleinere jachten (Klasse 2) gaan over de Paardenhoek, net als vroeger. Dit jaar is de inschrijving ook open voor een Vrije klasse. De finish is op 5 juni in de Marine Buitenhaven Stavoren.

Bemanningspool
Het komt regelmatig voor dat eigenaren van een zeilboot geen
hardlopers of fietsers kennen en daarom niet meedoen. Of dat
hardlopers en fietsers mee willen doen, maar geen zeiler kennen. Om dit probleem op te lossen is de website voorzien van een
bemanningspool waar zeilers, hardlopers en fietsers elkaar kunnen leren kennen.

Compensatie
Nieuw in deze editie is de compensatie voor atleten die ouder zijn dan 40 jaar. Deze krijgen 2 % en als je 45 bent 4 % compensatie. Dames hadden altijd al 11% compensatie.

Parcours
Voor hun eerste afstand stappen de fietsers aan wal op Texel. Hier fietsen zij zo snel mogelijk een afstand van 60 kilometer. De volgende haven is Vlieland, waar de hardlopers na 18 kilometer weer aan boord klimmen voor de volgende etappe naar Harlingen.

Hier mogen de fietsers weer laten zien wat ze waard zijn over een afstand van wederom 69 kilometer. Daarna wordt koers gezet naar Terschelling voor de laatste loopetappe van bijna 12 kilometer. De finish is in 2010, net als bij de eerste edities van de
Schuttevaerrace, in Stavoren.

Volgschip
âDolce Vitaâ van Rederij Actievaart zal dit jaar voor het eerst dienst doen als volgschip voor familieleden en supporters. Het maximum aantal personen is 32.

Over de race
De Schuttevaerrace en de Stichting KWS Schuttevaerrace zijn een initiatief van Weekblad Schuttevaer, in samenwerking met de
Koninklijke Watersportvereniging Sneek. De eerste race werd in 1983 gevaren. De zeilwedstrijd wordt gevaren volgens de Regels van het Watersportverbond.

Informatie voor deelnemers en supporters is te vinden op onze website www.Schuttevaerrace.nl.