Ingezonden persbericht


Persbericht Leeuwarden, 12 april 2010

Finalisten Fryslân's Next Doutzen bekend

Tien Friese meiden zijn overgebleven in de race voor de titel "Fryslân's Next Doutzen". Na een spannende halve finale op het Friesland College strijden zij op 24 april in de finale om een internationaal modellencontract in The Dance Factory (Berlikum). Fryslân's Next Doutzen wordt georganiseerd door jongerenzender Froeks.TV.

"Bisto Fryslân's Next Doutzen?", dát was de vraag die Froeks.TV stelde aan Friese meisjes tussen de 14 en 23 jaar. In totaal hebben 118 meiden deze vraag met een 'Ja!' beantwoord. Op verschillende locaties in Friesland deden zij mee aan één van de voorrondes van de modellenwedstrijd. Met hun deelname maken zij kans op een internationaal modellencontract bij Ulla models, een professionele fotoshoot en een kledingpakket van HIP! Leeuwarden.

De tien finalisten van Fryslân's Next Doutzen zijn: Adriënne van der Veen, 17, Augustinusga
Anne Marije van der Molen, 21, Akkrum
Elise Dijkstra, 16, Burgum
Hielkje Meijer, 18, Rottevalle
Ineke Heidbuurt, 15, Veenwouden
Karen de Roos, 17, Stiens
Lola Bult, 15, Leeuwarden
Maaike Goeman, 22, Folsgare
Stephanie Omogun, 15, Heerenveen
Ylze de Groot, 15, Harlingen

Op 24 april zal de finale van Fryslân's Next Doutzen plaatsvinden in The Dance Factory. Tijdens de finalerondes dragen de meiden kleding van onder andere HIP! Leeuwarden en modeontwerpster Moniek Miedema. Een professionele jury, onder leiding van Ulla Models directeur Claudio Minnai, kiest dan de winnares van Fryslân's Next Doutzen 2010.

De video-items die worden gemaakt zijn terug te zien op www.froeks.tv.




Ingezonden persbericht