Ingezonden persbericht


12 april 2010

Hogeschool Utrecht en Info Support tekenen voor samenwerking

De ICT-opleidingen van Hogeschool Utrecht (HU) en ICT-dienstverlener Info Support zijn een partnership aangegaan. Op dinsdag 30 maart werd de samenwerking bekrachtigd door het tekenen van een overeenkomst. De partijen beogen hiermee de afstemming tussen opleiding, beroep en praktijk te optimaliseren. Komend najaar organiseren zij gezamenlijk een semesterprogramma 'Software Engineering in een ontwikkelstraat' voor ICT-studenten van de hogeschool.

Semesterprogramma 'Software Engineering in een ontwikkelstraat' Info Support en de HU ontwikkelden, speciaal voor studenten, een kwalitatief hoogstaand en zeer uitdagend semesterprogramma van 20 weken met als thema 'Software Engineering in een ontwikkelstraat'.

Studenten kunnen zich tijdens het 3e of 4e jaar door middel van de vrije studieruimte specialiseren. Hiervoor kunnen zij een zogeheten minor kiezen. Info Support biedt studenten de mogelijkheid om een compleet semesterprogramma te volgen dat gelijk staat aan een minor t.w.v. 30 EC. Het programma sluit direct aan op de praktijk in het bedrijfsleven en is dus de perfecte voorbereiding op een goede toekomst in de wereld van IT! Bij gebleken succes zal dit programma opgenomen worden in het studieprogramma als een officiële minor.

De studiepunten worden toegekend in samenwerking met de HU die verantwoordelijk is voor de borging van het semesterprogramma. Tot slot kunnen studenten door het volgen van dit semesterprogramma diverse Microsoft en IBM certificaten behalen.

Samenwerkingsovereenkomst
De samenwerkingsovereenkomst houdt in dat Info Support jaarlijks afstudeerplaatsen aanbiedt aan 4e jaars Informatica studenten. Op verzoek van de HU zal Info Support praktijkgerichte gastcolleges verzorgen en als opdrachtgever fungeren bij onderzoeksprojecten. Bovendien is Info Support lid van de beroepenveldcommissie van het cluster ICT. Het Kenniscentrum van Info Support zal docenten van de hogeschool de mogelijkheid bieden om diverse cursussen en trainingen te volgen. Ook zal Info Support de docenten betrekken bij interessante sessies over diverse onderwerpen op gebied van ICT. De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van drie jaar.



Ingezonden persbericht