Gemeente De Marne


/ Zelfredzame inwoner Eenrum ontvangt prijs

Zelfredzame inwoner Eenrum ontvangt prijs

Op vrijdag 9 april werd de derde en laatste winnaar van de campagne Je hebt meer in huis dan je denkt verrast door een bezoekje van zijn burgemeester. Nils Niekerk uit Eenrum won de prijs, een rondvlucht boven de provincie, voor zijn complete noodpakket.

Uiteraard werd eerst gekeken of Nils zijn noodpakket wel écht compleet had.
Toen dit het geval bleek, ontving hij een bos bloemen en de cheque uit handen van burgemeester Wiersma. Nils kwam op de website jehebtmeerinhuisdanjedenkt.nl terecht via de Risicokaart. Nils: Voordat we naar Eenrum verhuisden, woonden wij
in Arnhem. Daar ontdekten we dat vlakbij ons huis een vuurwerkfabriek was.
Nu we in Eenrum wonen wilde ik weten welke risicolokaties hier zijn. Daarom keek
ik op de Risicokaart.

De campagne
Een noodpakket bestaat in ieder geval uit: flessen water, houdbaar voedsel, een zaklamp en waxinelichtjes/kaarsen, een radio op batterijen om naar Radio Noord te luisteren, dekens en een EHBO-trommel.

De campagne Je hebt meer in huis dan je denkt stimuleert inwoners van de provincie Groningen de belangrijkste onderdelen van een noodpakket aan te schaffen voor het geval zij bij een noodsituatie onverwacht langere tijd binnen moeten blijven. Naast Nils waren er nog twee gelukkige prijswinnaars. Binnenkort maken zij samen de rondvlucht boven de provincie.

Leens, 12 april 2010.