Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Scouting Voerendaal wint Keurmerk100 prijs

Scouting Nederland heeft op zaterdag 10 april, de 100ste dag van 2010, in de regio prijzen uitgedeeld aan de groepswinnaars van het Keurmerk100. In regio Parkstad Limburg heeft Scouting Voerendaal deze prijs gewonnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst kregen zij uit handen van Rob Valkenburg van Scouting Nederland een cheque uitgereikt ter waarde van E 250,--. Scouting St. Jan Baptist de winnaar van de tweede prijs werd ook in het zonnetje gezet.

In het jubileumjaar van Scouting Nederland wordt extra aandacht besteed aan het spel van Scouting en de vernieuwing die op dit moment plaats vindt. Scoutinggroepen hebben massaal activiteiten georganiseerd die in het teken staan van de nieuwe spelvisie en Scouting optimaal aan de buitenwereld presenteren. Zij hebben dan ook welverdiend het Keurmerk100 gekregen.

Om voor dit Keurmerk100 in aanmerking te komen, moest de activiteit aan een aantal eisen voldoen. Een plaatselijke bekendheid moet aanwezig zijn. De media moet aandacht besteden aan de activiteit. Verder is het thema feest en het getal 100 van groot belang want het is tenslotte het feestjaar van Scouting Nederland. Als groepen daarnaast nog de belangrijke thema's van de nieuwe spelvisie verwerken; samen, outdoor en uitdaging, dan is voldaan aan de eisen voor het Keurmerk100.