Ingezonden persbericht


** PERSBERICHT **

Ondernemende studenten laten zich van hun beste kant zien tijdens regiofinale Jonge entrepreneurs breken door in Apeldoorn

Den Haag, 12 april 2010

De beste mbo- en hbo-studentenbedrijven van Gelderland en Overijssel namen het zaterdag 10 april tijdens de regiofinale tegen elkaar op in de strijd om de titel 'Beste mbo- en hbo-studentenbedrijf van de provincies Gelderland en Overijssel'. Een vakjury beoordeelde de studentenbedrijven op hun product, ondernemingsplan, halfjaarverslag en een bedrijfspresentatie. Voorafgaand aan de regiofinale lieten de deelnemende studenten zich van hun beste kant zien tijdens de regionale Marktdag in winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn.

College SolutionZ, het studentenbedrijf van MBO RijnIJssel in Arnhem, kregen van de jury de meeste punten met vershoudindicator voor in de koelkast. De studenten van TapeMate van de Hogeschool Arnhem Nijmegen scoorden het hoogst met een door henzelf ontwikkeld hulpmiddel voor fysiotherapeuten bij het tapen van been of enkel (www.tapemate.nl). Deze winnaars gaan op donderdag 3 juni de strijd aan met zes andere mbo- en zes andere hbo-finalisten tijdens de landelijke finale in Groningen.

Marktdag: 'salestraining' voor ondernemers
Voorafgaand aan de regiofinale etaleerden zo'n 80 studentenbedrijven hun vaak zelf bedachte en ontwikkelde producten aan het winkelend publiek in winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn. Ook hierbij mocht zich een winnaar melden. Studentenbedrijf Shining Products mocht met haar huisnummer ledverlichting de hoofdprijs ter waarde van ¤¬ 500 in ontvangst nemen (www.shiningproducts.nl).

De prijswinnaars
Naast een overall winnaar beoordeelde de vakjury de ondernemingen tijdens de Marktdag op standinrichting en klantbenadering.

Beste stand winnaar:
Ome Lekker - omeletbereider - www.omelekker.nl

Beste klantbenadering winnaar:
Shining Products - huisnummer ledverlichting - www.shiningproducts.nl

Niet alleen deze producten werden verkocht tijdens deze Marktdag, bezoekers konden er ook terecht voor een watermeter om water- en gasverbruik in de hand te houden, een tassenslot om tassenrollers te weren, een riemklem, dakpannen met voedervoorziening voor vogels, een product om makkelijk glazen te poleren en een noodlezeef.

Bedrijfskapitaal via aandeelhouders
De programma's van Jong Ondernemen leren studenten al doende wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen onderneming. De deelnemers, studenten uit het vmbo-, mbo- en hbo-onderwijs, bedenken een innovatief product of importeren een product, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan. Vervolgens verkopen ze aandelen om hun bedrijfskapitaal te verkrijgen. Na toestemming van de aandeelhouders brengen ze het bedrijfsplan ten uitvoer. De maanden die volgen blijven ze, zoals het hoort, verantwoording afleggen aan de aandeelhouders. Dit jaar doen er meer dan 1.100 studentenbedrijven (ca 11.000 studenten) mee aan het programma van Jong Ondernemen.

Meer informatie vindt u op www.jongondernemen.nl.

(einde bericht )