Wijncompetities rondom WK voetbal in Zuid-Afrika


Wijn uit Zuid-Afrika speelt hoofdrol in Nederland; Maak kans op reizen naar Zuid-Afrika en zie Oranje spelen

Soest, 20100412 -- Van april tot medio mei maakt wijn- en voetbalminnend Nederland kans op spetterende prijzen tijdens diverse competities rondom het WK in Zuid-Afrika. In wijnspeciaalzaken en meer dan 3.000 supermarkten in het hele land vinden promotionele acties plaats. Er zijn prijzen te winnen van Zuid-Afrikaanse designerproducten, weekendarrangementen tot een 9-daagse VIP reis naar de Kaap met als klap op de vuurpijl kaarten voor de wedstrijd Kameroen-Nederland. Nog nooit vond er in de geschiedenis van een wijnproducerend land en rondom een belangrijk evenement zo'n grootschalige actie plaats.

South of Africa 2010

Wie deze zomer tijdens het WK in Zuid-Afrika is of toch thuisblijft, niemand hoeft zich te vervelen. Onder de naam South of Africa ® 2010 is er, in nauwe samenwerking met toonaangevende partners, een grootschalig project opgezet om iedereen op de hoogte te brengen en te houden. Op de speciale website, www.southofafrica2010.com, staat onder andere informatie over de evenementen in Nederland en Zuid-Afrika, de competities, de partners, hotspots in Zuid-Afrika en een dagelijkse weblog en twitter berichten.

Wijnen

In ruim 3.000 filialen van Albert Heijn, Jumbo en C1000 meer dan 2,5 miljoen flessen wijn, voorzien van speciale competitielabels, uit Zuid-Afrika in de schappen. De 8 verschillende competities hebben allen een eigen uitstraling en een speciale website: Bij Albert Heijn zijn Brampton (www.bramptonwines.nl), Inglewood/Neil Ellis (www.neilelliswines.nl), Swartland (www.swartlandwines.nl), en Welmoed (www.welmoed.co.za/competitie) verkrijgbaar. Bij Jumbo Eagle Crest (www.eaglecrestwines.nl), Kaapse Hoop (www.kaapsehoop.nl) en Jordan (www.jordanwines.nl). Bij C1000 staan de wijnen van The Africa Series (www.dierenparkamersfoort.nl/theafricaseries) in de schappen.

Bekendmaking winnaars

Eind mei worden alle prijswinnaars persoonlijk geïnformeerd. Wie gaan mee op een onvergetelijke 9-daagse reis naar Zuid-Afrika en zien onze `leeuwen' spelen? Wie winnen een VIP wijnweekend in Nederland of London, en wie ontvangen de spannende pakketten voor thuis? De winnaars worden allemaal ambassadeur van Zuid-Afrika; zij delen wereldwijd hun ervaringen, foto's en films van hun prijzen en reizen via internet.

South of Africa 2010