Project Gemeente Westland

kunstgrasvelden

Gemeente Westland investeert in kunstgrasvelden

Publicatiedatum: 12-04-2010

Op maandag 12 april 2010 is een begin gemaakt met het verwijderen van het natuurgrasveld op sportpark Velo in Wateringen om plaats te maken voor een kunstgrasveld. Sportwethouder Ben van der Stee gaf het startsein door symbolisch de middenstip uit te graven. Dit jaar worden er in de gemeente Westland 4 kunstgrasvoetbalvelden aangelegd met gebruik van de beste techniek, een kunstgrasmat van Edelgras. Behalve op sportpark Velo komen er velden op het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande, bij Verburch in Poeldijk en bij Quintus in Kwintsheul. De gemeente investeert hiermee 2,1 miljoen euro. Deze velden zorgen ervoor dat ruim 3500 sporters het hele jaar rond kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen en dat ook bijvoorbeeld het onderwijs gebruik kan maken van de velden.

In totaal zijn er binnen de gemeente Westland 58 wedstrijdvelden. Door de aanleg van deze 4 kunstgrasvelden komt het totaal op 18,5 kunstgrasvelden waarvan er 4 op een hoofdveld liggen. De gemeente Westland telt hiermee in verhouding tot andere gemeentes veel kunstgrasvelden.
Wethouder Ben van der Stee "Vanuit het sportbeleid zijn we een warm voorstander van kunstgrasvelden. Kunstgras kan in principe onbeperkt worden belast zodat er op een veld het hele jaar gesport kan worden, ook bij slechtere weersomstandigheden. Hiermee staat de weg open naar multifunctioneel gebruik, een aandachtspunt uit de sociaalmaatschappelijke visie 'Mijn Westland, ons Westland'. Ook onderwijs, jongerenwerk en bijvoorbeeld de kindervakantiespelen kunnen nu gebruik maken van de velden. In alle de kernen worden zo up-to-date sportparken gerealiseerd."

Renovaties
Op de sportparken binnen de gemeente Westland zijn al de renovaties van het ODIS handbalveld in De Lier en de renovatie het kunstgraskorfbalveld van ONDO in 's-Gravenzande uitgevoerd. De renovaties van de natuurgrasvelden op Sportpark Polanen in Monster en op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk moeten nog uitgevoerd worden.