Milieuvriendelijk Intergreen wandsysteem krijgt Dubokeur als primeur

12/04/2010 14:51

Interwand B.V.

Met het milieuvriendelijke Intergreen wandsysteem heeft fabrikant Interwand een primeur in de markt. Het houten wandsysteem is namelijk als eerste met een Dubokeur gecertificeerd. De specialisten uit Eibergen zijn erin geslaagd om duurzaamheid en flexibiliteit met elkaar te verenigen. Het eindresultaat is prachtig! Met trots werd het certificaat van het onderzoeksinstituut NIBE in ontvangst genomen.

Duurzaam design

Duurzaam kan ook heel mooi zijn, de milieuvriendelijke Intergreen levert het bewijs. Dit houten wandsysteem ademt kwaliteit uit, tot in elk detail. Interwand is erin geslaagd om een systeem te ontwikkelen dat volledig voldoet aan de meest milieuvriendelijke aspecten. De specialisten hebben FSC hout met gerecycled staal gecombineerd. Met werkelijk een prachtig eindresultaat. De wand oogt massief en toont daarbij een hele natuurlijke uitstraling. Hij maakt zijn naam Intergreen méér dan waar!

Dubokeur certificaat

Uitsluitend de meest milieuvriendelijke producten binnen een bepaalde toepassing, komen in aanmerking voor het Dubokeur merk. Door het onderzoeksinstituut Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE), het kennisinstituut over milieubelasting van bouwmaterialen, worden de producten beoordeeld op basis van 17 (milieu)aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het afval, volgens de methode van de Levenscyclusanalyse (LCA). Met het Dubokeur laten fabrikanten/leveranciers zien dat ze tot de meest milieuvriendelijke producten behoren en zien de afnemers dat het product het milieu zo min mogelijk aantast.

Veelzijdig toepasbaar

Het Intergreen wandsysteem past in het vernieuwende productengamma van Interwand. Deze toonaangevende fabrikant levert verplaatsbare systemen vanuit de fabriek in Eibergen. Naast duurzaam hout kan de klant kiezen voor allerlei andere toepassingen. Daarbij kunnen de verschillende soorten wandsystemen ook worden gecombineerd. Architecten kennen al vele jaren de onbegrensde mogelijkheden en laten zich telkens inspireren. De innovatieve Intergreen is hiervan opnieuw het bewijs.

Meer informatie

Meer informatie over het Intergreen wandsysteem kunt u vinden op de website van de fabrikant: www.interwand.nl/intergreen

(Bijschriften foto's)

(Foto Intergreen-Interwand-A)

Jur van Herwerden (Directeur Interwand) neemt met trots het Dubokeur certificaat in ontvangst.

(Foto Intergreen-Interwand-B)

Het houten Intergreen wand-ysteem heeft een natuurlijke uitstraling.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.interwand.nl/intergreen