Politie Groningen

Politie start e-mailservice voor studenten

Groningen, 12-04-2010 o Regiopolitie Groningen start vandaag met Student@lert. Het gaat hier om een e-mailservice van de studentencontactfunctionarissen voor studenten. In het digitale communicatiemiddel staan informatie, adviezen en (opsporings)vragen aan studenten.


-Meld je aan voor Student@lert

Waarom Student@lert?

Groningen is een echte studentenstad. Om een brug naar studenten in de stad te slaan, zet de politie studentencontactfunctionarissen Matthijs Beukema en Nico Huismans in. Het ontbrak de functionarissen nog aan een middel waarmee zij op een gemakkelijke manier veel studenten konden bereiken. Daarvoor is nu Student@lert in het leven geroepen. De studentencontactfunctionarissen zien in het middel een toegevoegde waarde voor communicatie met studerende burgers. Bovendien willen zij op een snelle en effectieve manier burgerparticipatie handen en voeten geven. Studenten kunnen namelijk via het middel meedenken over zaken die spelen in hun omgeving. Daarmee hoopt de politie nog meer inzicht te krijgen in problemen rondom studenten.

Wat houdt Student@lert in?

Met een abonnement op Student@lert ontvangen studenten regelmatig informatie die voor hen van belang kan zijn. Zo kan er bijvoorbeeld informatie over de toename van het aantal inbraken in studentenpanden of een waarschuwing voor een aanrander in een wijk waar veel studenten wonen, worden gegeven. Daarnaast geven de studentenagenten nuttige tips aan studenten om de studietijd leuk te houden. Waar kan bijvoorbeeld goedkoop een fiets worden gekocht of hoe kan men netjes een feestje vieren met tevreden buren? Ook kunnen studenten getuigenoproepen verwachten. Bijvoorbeeld als er een zware mishandeling heeft plaatsgevonden in het uitgaansgebied van Groningen en de politie snel informatie van stappers nodig heeft.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich via www.politie.nl/groningen/studentalert voor de e-mailservice aanmelden. Op de homepage van de website van Regiopolitie Groningen staat tevens een button die direct verwijst naar Student@lert.

Werven abonnees

De studentencontactfunctionarissen gaan de komende tijd zo veel mogelijk abonnees onder studenten werven. Dat doen zij door alle studenten van de RUG en de Hanze éénmalig een uitnodiging te sturen op hun persoonlijke e-mailadres van het instituut waar zij studeren. Daarnaast delen zij flyers uit met informatie over Student@lert. Op de flyers staat een zogeheten tag of streepjescode. Deze code is met een mobiele telefoon te scannen, waarna de gebruiker automatisch op de internetpagina terecht komt waar hij/zij zich direct kan aanmelden voor de service.

Over het project

Student@lert is weggezet onder de vlag van het project E-mail@lert. Voor dit project kreeg Regiopolitie Groningen een subsidie. De studentencontactfunctionarissen willen na één jaar Studenten@lert bekijken of het middel succesvol is. Regiopolitie Groningen wil met de e-mailservices aan burgers en studenten laten zien dat zij innovatie hoog in het vaandel heeft staan. Binnen het project speelt de provider van het systeem MailPlus een belangrijke rol. Het bedrijf Blinker zorgt voor de goede werking van het systeem en de registratie en de privacy van abonnees.