Gemeente Spijkenisse


In de rij tijdens Open Dag Rokade

12 april 2010

Open Dag Rokade

De publieke belangstelling was groot om een kijkje te nemen op de elfde verdieping van Rokade op zaterdag 10 april 2010.

Terwijl bouwvakkers enkele verdieping hoger hard aan het werk waren, genoten bezoekers van het uitzicht en lieten zich informeren over de appartementen in aanbouw. Een cateraar had de nog kale ruimte ingericht met tafels, planten, loungesets en een bar voor versnaperingen. Op borden, waar de verschillende plattegronden van de appartementen zichtbaar waren, konden mensen een indruk krijgen over de inrichting.

De (bouw)lift maakte overuren, zo'n 550 bezoekers maakten de tocht naar boven. De muziekgroep De Zotte Zusjes zorgden voor een vrolijke afleiding tijdens het wachten voor de lift. Het weer werkte mee want de skyline van Rotterdam was goed te zien en ook Spijkenisse lag er mooi bij. Rokade wordt 33 verdiepingen hoog en het hoogste punt wordt in de zomer bereikt.

Bijzonder was het tochtje over de Oude Maas met de watertaxi. Na het bezoek aan Rokade kreeg men een voucher om de bouw vanaf de rivier te zien. De watertaxi's moesten vaart maken om ook hier zoveel mogelijk mensen te vervoeren.

Rokade is het tweede appartementencomplex op De Dijk in de Elementen. Begin 2010 is het complex De Vier Werelden opgeleverd en wordt gestart met de bouw van Het Terras aan de Maas.

Ook de laagbouw in Het Land ligt op koers. In het vierde kwartaal van 2010 worden de eerste 41 woningen opgeleverd.

Interne links


* De Elementen